Microsoft'un Tedarikçileri Yeni Cihaz Hazırlığında - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft'un Tedarikçileri Yeni Cihaz Hazırlığında

Microsoft\'un Tedarikçileri Yeni Cihaz Hazırlığında

Windows 10'dan sonra Microsoft nelerin peşinde koşturuyor?

26.08.2015 10:47
Hasan Uğur Nayır - -

DigiTimes'ın tedarik zinciri kaynaklarına dayandırdığı makalesine göre Microsoft ve Amazon büyük ekranlı tablet yarışına dahil olacak. Raporda her iki şirketin büyük ekrana sahip tablet siparişlerini verdiği belirtiliyor. Microsoft ve Amazon böylece yılın 2. yarısında gelirlerini biraz daha arttırabilir.


Microsoft iki tane yeni nesil Surface (İkisi bir arada çözümü) cihazı planlıyor. Biri 12 inç'lik diğeri ise 13-14 inç'lik ekrana sahip olacak. Her iki tabletin yüksek donanım bileşenleri içereceği ve böylece tedarikçilerin de iyi kâr sağlayacağı raporda not edilmiş.


Kaynaklara göre Amazon ise 12 inç'lik tablet planlıyor. Ancak bu tabletin sevkiyat hacmi sınırlı olabilir. Amazon'un panel siparişi aylık 100 bin ünitenin altında bulunuyor.


Geçtiğimiz seneden beridir yayınlanan çeşitli analiz raporlarında büyük ekranlı tablet pazarında 2015'in 4. çeyreği ile birlikte büyük bir hareketlenmenin yaşanmaya başlayacağı öngörüldü. Analistler ve piyasaya gözlemcileri özellikle kurumsal müşteriler ve eğitim alanındaki rekabete Apple, Samsung, Microsoft, LG gibi şirketlerin gireceğini belirtmişti. Gözükene göre bu tahminler yavaş yavaş gerçekleşmeye başlıyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Microsoft'un Tedarikçileri Yeni Cihaz Hazırlığında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement