10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika
Yerel

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Gökçeada Belediye Başkanı Çetin: "Huzurlu, temiz, güvenli bir ortamda yaşamak tüm insanların en doğal hakkıdır.

10.12.2014 09:45

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, insanlık ailesinin bütün üyelerinin doğal yapısındaki onuru ile eşit ve devredilemez haklarını içeren ve tüm dünyada özgürlük, adalet ve barışın temelini oluşturan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin yayımlanmasının 66'ncı yıl dönümünün kutlandığını bildirdi.

Çetin, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, insan haklarının ortak ve çağdaş temel ilkeler çerçevesinde evrensel düzeye yayılmasını sağlayan bu bildirgenin temel hak ve özgürlükler alanına küresel düzeyde referans belgesi niteliği taşıdığını belirtti.

Bu bildirgenin çok geniş bir kapsama sahip olduğunu kaydeden Çetin, mesajında şöyle dedi:

"Çok geniş bir kapsamın olan insan hakları bünyesinde çocuk hakları, kadın hakları, hasta hakları ile beraberinde çevre hakkı, yaşam hakkı gibi insana ve insanca yaşamaya dair pek çok unsuru barındırmaktadır. Huzurlu, temiz, güvenli bir ortamda yaşamak tüm insanların en doğal hakkıdır. İnsan haklarına özgü evrensel değerler bütününün korunup geliştirilmesi tüm insanların ortak çalışma alanı olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal yada her hangi bir ayrım gözetmeksizin tüm insanların huzur, dostluk ve barış içerisinde yaşamasını temenni ediyorum." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement