10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: "Gelişen olaylar çerçevesinde haber yapan gazeteciler bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynamaktadır"

09.01.2015 13:57

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, gelişen olaylar çerçevesinde haber yapan gazetecilerin bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynadığını bildirdi.

Prof. Dr. Gönen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyuna, doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla ülke ve dünya gerçeklerini aktarma konusunda son derece kritik bir noktada bulunan ve farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlayarak ifade özgürlüğünün hayat bulmasını sağlayan basının, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya sevk eden önemli bir kurum olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Prof. Dr. Gönen, şöyle devam etti:

"Gelişen olaylar çerçevesinde haber yapan gazeteciler bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynamaktadır. Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşanan olaylar ve gelişmeler konusundaki bilgilere, her gün kolayca ulaşabilmemizi sağlayan, doğru ve tarafsız haber yaparak, görevlerini büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getiren basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir. Şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yapılan çalışmalar ile projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde yerel basının katkısı büyük önem taşımaktadır." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement