3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Bilecik’in Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yayımladı.

01.12.2014 13:24

Bilecik'in Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yayımladı.

Açıklamasında tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayan Çelik, dernek olarak yılın bir günü değil 365 günü Engelliler Günüymüş gibi faaliyet ve çalışmalar yaptıklarını belirtti. Çelik, "Zira insanız, hayatın içindeyiz, toplumun ayrılmaz parçası ve gerçeğiyiz. Ülkemizdeki engellilerin sorunları ve ilçemizdeki engelli grupların ve engelli bireylerin sorunları aynı. Dernek olarak çalışmalarımız sorunların çözümü için başta yerel yönetim kurumları olmak üzere çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak engelli bireyleri topluma kazandırmak, istihdam, yeteneklerini ortaya çıkarmak ve özgüven sağlama gibi toplumun engelliye bakış açısını, olması gereken doğru engelli olgusunu yerleştirme ve engelli ile ailelerini sosyal hayata kaynaştırma yönünde faaliyet ve etkinliklerimiz devam etmektedir. Engellilerimiz arasında kendi başına günlük ihtiyaçlarını göremeyen, engelinden dolayı çalışarak ekonomik hayatını sürdüremeyen engelli bireylere, devletimiz tarafından verilen 2022 maaşı Eylül ayından itibaren engellinin hanedeki kişi başına düşen gelir kriteri sebebiyle kesilmeler olmuştur. Sorunun çözümü için kişi başına düşen gelir 550 TL ve üzerine çıkarılmalıdır. Ayrıca bakım ücretinden yararlanan engellilerimizin de kişi başına düşen gelir kriteri yükseltilerek bakıcılara sosyal güvence sağlanmalıdır" diye belirtti.

Bozüyük'teki seramik sanayi sektöründe çalışan işçilerde silikozis meslek hastalığı görüldüğünü kaydederek ilgili işverenlerin iş güvenliğine en üst düzeyde önem vermesi gerektiğini aktaran Çelik, "İlgili işverenlerimizin insan işçi sağlığı ve iş güvenliğine en üst seviyede önem verilerek çözüm sağlanmalıdır. İnsan için yapılan yatırımları çalışan üreten insanı yani işçisini engelli durumuna getirmek, buna sebep olmak insani bütün değerleri yok saymaktır. Konu ile ilgili sorumluların gereğini yapmalarını istiyor, önce insan sağlığı sonra para diyoruz. Tüm üyelerimizin 3 Aralık Dünya engelliler gününü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Çelik ayrıca, ilçeye dışarıdan gelip Bozüyük Engelliler Derneği'nin ismini kullanarak dergi, gazete ve boyama kitabı satan ve engelliler üzerinden rant sağlamaya çalışan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini aktardı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement