8. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri - Son Dakika
Yerel

8. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri

Alanya'nın Kestel beldesinde düzenlenen 8.Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz kazandı.

16.07.2012 09:40

Alanya'nın Kestel beldesinde düzenlenen 8. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz kazandı.

Kestel Belediyesi tarafından Gökbel Yaylası'nda gerçekleştirilen yağlı güreşler etkinliği, sanatçı Mustafa Yıldızhan'ın konseriyle başladı. Konser sonrası yapılan güreşlere 200 pehlivan katıldı.

Çekişmeli geçen müsabakaların finalinde Osman Aynur ile Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz karşılaştı. Karşılaşmadan galip ayrılan Ali Gürbüz, 8. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri'nin de başpehlivanı oldu. Üçüncülüğü ise Hasan Tuna ile Ramazan Bircan paylaştı.

2012 yılı güreş ağalığı için ise 8 kişi yarıştı. 110 bin lira ile en yüksek teklifi veren işadamı Mustafa Boz, güreş ağası oldu.

Güreşlerde, baş altı kategorisinde İsmail Erkal birinciliği, Davut Cansevi ikinciliği, Yüksel Topçu ile Mustafa Okulu da üçüncülüğü paylaştı. Büyük orta büyük boy kategorisinde birinciliği Cemal Küçükgüçlü, ikinciliği Serkan Serttürk, üçüncülüğü ise Mehmet Erçetin ile Oğuz Kara elde etti.

Güreşler sonunda pehlivanlara madalyaları verildi. Başpehlivan Gürbüz'e Cumhuriyet altını takıldı.

Güreşleri yaklaşık 2 bin kişi izledi.

Muhabir: Mustafa Kurt/ Hatice Özdemir

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement