Ağrı'da 13 Engelli Öğrenciye Tablet Bilgisayar - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da 13 Engelli Öğrenciye Tablet Bilgisayar

Ağrı'da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan Engelsiz Bilişim Projeleri İşbirliği Protokolü kapsamındaki "3. El Projesi" çalışmalarında, 13 engelliye tablet bilgisayar hediye edildi.

26.06.2015 11:50

Ağrı'da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan Engelsiz Bilişim Projeleri İşbirliği Protokolü kapsamındaki "3. El Projesi" çalışmalarında, 13 engelliye tablet bilgisayar hediye edildi.

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, projenin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için hazırlandığını belirtti.

Herhangi bir nedenle ellerini kullanamayan engelli öğrencilerimiz "3.El Projesi" kapsamında kendilerine sağlanan, özel üretilmiş gözlük şeklinde kafaya takılan sensor yardımı ile tablet bilgisayarın tüm niteliklerini eksiksiz kullanabileceklerini ifade eden Topkaya, şunları kaydetti:

"Bu proje ile eğitim ve istihdam alanlarında fırsat eşitliğini yakalamak ve bilişim alanında engellerin kaldırılması hedeflenmektedir. Bu özel üretilmiş olan cihaz sayesinde ellerini kullanamayan engelli bireylerimiz işletim sistemi ara yüzü, internet tarayıcısı, medya oynatıcısı, e-posta programı, elektronik kitap okuma ve benzeri fare imleci ile yürütülebilen her türlü uygulamayı rahatça kullanabilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da 13 Engelli Öğrenciye Tablet Bilgisayar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement