AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk Açıklaması

"Orta Doğu ülkelerinde, 'Arap Baharı' olarak adlandırılan demokratik gelişmeler sürecinde Türkiye'yi model ülke görmeleri, bizim için gurur vericidir" dedi.

11.01.2012 18:20

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk,

"Orta Doğu ülkelerinde, 'Arap Baharı' olarak adlandırılan demokratik gelişmeler sürecinde Türkiye'yi model ülke görmeleri, bizim için gurur vericidir" dedi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılında dünyada önemli değişmeler yaşandığını, bunlardan en önemlisinin çok büyük ekonomiye sahip ülkelerin krizle karşı karşı kalmaları olduğunu belirtti.

Dünyanın önde gelen ülkelerinde inanılmaz sıkıntılar yaşanmasına rağmen Türkiye'nin dünyada harikalar yaratan son derece başarılı performans gösteren bir ülke konumunda olmasının dikkat çekici olduğunu ifade eden Öztürk, "Bunun için hükümetimizle gurur duyuyoruz. Türkiye, dünya tarihinde büyümede ilk defa Çin'i bile geride bırakarak birinci seçildi. Bu bizi son derece gururlandıran bir tablo. Türkiye'nin büyümede şampiyon olması inanılmaz bir şey. bunun hazzını herkesin yaşaması lazım. Özellikle dış politika açısından Orta Doğu'daki yaşananlar, tıpkı doğu blokunun yıkılması politikası gibi dünyada yeni bir döneme işaret etmektedir. Bu anlamda 2011 tarihin kırılma anlarından biridir. Yaşanan olaylar karşısında Türkiye'nin bölgede etkinliği çok daha artmıştır. Orta Doğu ülkelerinde, 'Arap Baharı' olarak adlandırılan demokratik gelişmeler sürecinde Türkiye'yi model ülke görmeleri, bizim için gurur vericidir. Türkiye'nin bu anlamda önder ülke konumunda olması son derece önemlidir" diye konuştu.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement