Akademi Ligi'nde Ambulans Krizi - Son Dakika
Yerel

Akademi Ligi'nde Ambulans Krizi

Akademi Ligi\'nde Ambulans Krizi

Diyarbakırspor A.Ş ile Batman Petrolspor arasında oynanan Akademi Ligi maçında yaşanan ambulans krizi tepkiye neden oldu.

14.04.2014 14:04

Diyarbakır spor A.Ş ile Batman Petrolspor arasında oynanan Akademi Ligi maçında yaşanan ambulans krizi tepkiye neden oldu.

Diyarbakır'da amatör ve genç takım maçlarındaki sağlık skandalı az daha can alıyordu. Akademi Ligi'nde oynanan Diyarbakırspor A.Ş, Batman Petrolspor karşılaşmasında ambulans krizi yaşandı. Rakibiyle girdiği ikili mücadele sırasında yere yığılan ve uzun süre adeta can çekişen Diyarbakırsporlu genç futbolcu Murat Kaplan'a müdahale edilemedi. Hakemler, futbolcular ve teknik adamlar müdahale etmeye çalışsa da yeterli olmadı. Maçta görevli ambulans olmaması nedeniyle 112 acil servisten ambulans talep edildi. Ambulansın gecikmesi nedeniyle panik yaşandı. Dakikalar sonra ambulans geldi ancak, bu defa da futbolcuyu taşıyacak sedye olmayınca genç futbolcu, arkadaşlarının sırtında taşınarak ambulansa kaldırıldı.

"KİM BU REZALETE DUR DİYECEK"

Diyarbakırspor Asbaşkanı Servet Can, bu tablonun kent yöneticileri için büyük bir ayıp olduğunu söyledi. Can, "Sayın Başbakan ve devlet yetkilileri yeni statlar, spor tesisleri yapıyor. Gençleri spor yapmaya teşvik ediyorlar ancak öte yandan koca Diyarbakır'da maçlarda görevlendirilen sağlık ekibi ve ambulans yok. Belediyelerimiz ve yerel dinamikler mevcüt stadın yerine AVM yapılmasına karşı eylemler yapıyor ancak ölüme terk edilen gençler için bir ambulans görevlendiremeyecek kadar acizlik içindedirler. Böyle bir tabloda gençler nasıl spor yapacak? Olayı dehşet içinde izledik. İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? Bu kadar kurum bir ambulans görevlendiremeyecek kadar acizlik ve keşmekeşlik içindeyse kimsenin gençler adına konuşmaya hakkı yok" diye tepki gösterdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akademi Ligi'nde Ambulans Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement