Akçadağ'da Ormanlık Alana 500 Keklik Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Akçadağ'da Ormanlık Alana 500 Keklik Bırakıldı

Akçadağ ilçesinde zararlı canlılarla mücadele kapsamında ormanlık alana 500 keklik bırakıldı.

12.06.2013 12:50

Ali Çelik Köyü'ndeki ormanlık alanda düzenlenen etkinliğe Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin ve bazı kuruluşların daire müdürleri katıldı.

Deligöz, burada yaptığı açıklamada, Orman İşletme Genel Müdürlüğü işbirliğinde ormanlardaki zararlı canlılarla mücadele kapsamında 500 kekliği doğaya bıraktıklarını kaydetti.

Keklik Üretme İstasyonları'ndan temin edilen kekliklerin, eski yaşam alanlarına bırakılarak ormandaki zararları ve zirai mücadeleye büyük destek sağladığını ifade eden Deligöz, kekliklerin özellikle ormanlık alandaki bazı kelebek türleri, çekirge ve kene gibi zararlı canlılara karşı mücadelede kullanılacağını anlattı.

Kaymakam Keskin de köylülerin kekliklerin yaban hayata uyum sürecinde dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, zararlılarla mücadele için kullanılan kekliklerin avlanmamasını istedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yarın da özellikle çekirge istilalarını önlemek amacıyla Pütürge İlçesi'ndeki tarım alanlarına bin keklik bırakacak. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akçadağ'da Ormanlık Alana 500 Keklik Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement