Alevler Arasında Kalmaktan 2 Yaşındaki Çocuğun Çığlığıyla Kurtuldular - Son Dakika
Yerel

Alevler Arasında Kalmaktan 2 Yaşındaki Çocuğun Çığlığıyla Kurtuldular

Ayvalık'ta, bir barakada gece mumun devrilmesi nedeniyle çıkan ve bitişiğindekine de sıçrayan yangın, 2 yaşındaki çocuğun çığlık atması sonucu fark edildi Barakalardaki 8 Roman vatandaş, çocuğun çığlığını duyup dışarı çıkarak canlarını korudu.

11.01.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık ilçesinde, Roman vatandaşların barındığı iki baraka, gece aydınlatma amacıyla kullanılan mumun devrilmesi sonucu tamamen yandı. Barakalarda yaşayan 8 kişi, su içmek için uyanan 2 yaşındaki çocuğun çığlık atmasıyla alevler arasında kalmaktan kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, Hamdibey Mahallesi Telemenler mevkisinde, Mahmut ve Rabia Orakçı ile çocuklarının kaldığı barakada, bu kişiler uyurken mumun devrilmesi nedeniyle yangın çıktı. Alevler kısa sürede bitişikteki Aykan ve Birgül Orakçı çifti ile çocuklarının yaşadığı barakaya sıçradı.

Ayvalık Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, olayın haber verilmesinin ardından yangını kısa sürede söndürdü.

Olayda barakalar tamamen yandı. Alevlerin arasında kalan 6 köpek yavrusu ise telef oldu.

Barakalarda yaşayan 8 kişi, belediye tarafından bir otele yerleştirildi.

"Canımızı zor kurtardık"

Birgül Orakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu, gelini ve torunlarının yaşadığı barakadaki yangının, tabak içindeki mumun sehpadan düşüp yorganı tutuşturması sonucu çıktığını söyledi.

Ailenin en küçük üyesi olan 2 yaşındaki torununun gece su içmek için uyandığında alevleri görüp çığlık attığını belirten Orakçı, "Çığlığı duyan oğlum ve gelinim de hemen uyanmış. Minik çocuğun çığlığını duymasaydık belki de oğlum, gelinim ve iki torunum yanarak ölecekti. Daha sonra yükselen alevler hemen bitişikte eşim ve diğer çocuklarımla yattığımız bizim barakaya da sıçradı. Canımızı zor kurtardık" diye konuştu.

Astım hastası olduğunu bildiren Aykan Orakçı ise oğlu ve gelininin seslerine uyandıktan sonra hemen barakadan çıktığını anlattı.

Tek tesellilerinin, yangının yaralanma veya ölümle sonuçlanmaması olduğunu vurgulayan Orakçı, "Çoluk çocuk çıplak ayakla kaldık. Her şeyimiz yandı. Sağ olsun Ayvalık Belediyesi yetkilileri bizi gecenin bir yarısı otele getirdi. Şimdilik burada barınıyoruz. Yetkililerden, insanca yaşayacak koşullarda bir sıcak yuva için yardım bekliyoruz" ifadesini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alevler Arasında Kalmaktan 2 Yaşındaki Çocuğun Çığlığıyla Kurtuldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement