"Altındağ'da Şiir Akşamları"Nın Sekizincisi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

"Altındağ'da Şiir Akşamları"Nın Sekizincisi Düzenlendi

"Altındağ\'da Şiir Akşamları"Nın Sekizincisi Düzenlendi

Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen "Altındağ'da Şiir Akşamları" etkinliği birbirinden değerli şairlerin şiirleriyle renklendi.

17.03.2013 12:45

Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen "Altındağ'da Şiir Akşamları" etkinliği birbirinden değerli şairlerin şiirleriyle renklendi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ev sahibi olduğu, Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Ak Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, eski bakanlardan İmren Aykut, bürokrasinin üst düzey temsilcileri, Altındağ Belediyesi meclis üyeleri, Ak Parti Altındağ İlçe teşkilatı üyeleri ve yüzlerce şiir sever katıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Altındağ'da Şiir Akşamları" programının bu yılki konukları Ataol Behramoğlu, Bahaettin Karakoç, İsmail Kılıçarslan, M. Nuri Parmaksız, Nurullah Genç, Azeri şair Vagif Behmenli ve Yılmaz Odabaşı oldu. Serdar Tuncer'in sunumu ile birbirinden değerli şairlerin en güzel şiirlerini seslendirdiği gecede, şiir severler Cemil Meriç Kültür Merkezi'ni hınca hınç doldurdular.

'ALTINDAĞ'IN YENİDEN KÜLTÜR VE SANATLA ANILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gecenin açılış konuşmasını Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptı. Altındağ'da son dönemde yaşanan değişimlere dikkat çeken Başkan Tiryaki, "Altındağ'ın yeniden kültür ve sanatla anılması için çok çalışıyoruz.

Her yıl daha fazla insanın katılımıyla sanatsal etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri olan Şiir Akşamları programının bu yıl sekizincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Altındağ'da sanatı, şiiri ve edebiyatı seven bu kadar fazla insan olduğunu görmek gerçekten çok sevindirici…" dedi

"Uzun soluklu bir mücadele yürütüyoruz ve bu mücadelede adım adım ilerliyoruz.

Şiiri, edebiyatı, sanatı çok önemsiyorum. Özellikle gençlerimizin şiire ve edebiyata daha fazla ilgi göstermesi için çalışmalar yürütüyoruz. Açtığımız gençlik merkezlerinde, çocuklarımızın yeteneklerini keşfedip, o alanda gelişmelerini sağlamak için çalışıyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Tiryaki, sözlerini İsmet Özel'in mısraları ile noktaladı.

BAŞKAN TİRYAKİ

"ESENLİK BİLDİRİSİ" ŞİİRİNDEN DİZELER OKUDU

"Bir şehrin urgan satılan çarşıları kenevir, kandil geceleri bir şehrin buhur kokmuyorsa, yağmurdan sonra sokaklar ortadan kalkmıyorsa, o şehirden öç almanın vakti gelmiş demektir." dizelerini okuyan Başkan Tiryaki, bu satırların üniversite yıllığında kendisine ayrılan sayfada yazdığını da sözlerine ekledi.

Başkan Tiryaki'nin konuşmasının ardından Ak Parti Çorum milletvekili Salim Uslu da sahneye gelerek, bu geceden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ati Türk Müziği Topluluğu'nun müzik dinletisi ile başlayan gecede, sahneye ilk olarak

Ataol Behramoğlu geldi. Haluk Çetin'in gitarı ile eşlik ettiği şair, "Aşk iki kişiliktir" şiiri ile büyük alkış aldı.

GECENİN ONUR KONUĞU BAHAETTİN KARAKOÇ

Ardından sahneye, gecenin onur konuğu 82 yaşındaki Bahaettin Karakoç geldi. İki güzel şiirini, şiir severlerle paylaşan Karakoç, Türk medeniyetinin, Türk kültürünün, Türk şiirinin korunması gerektiğine dikkat çekti.

Ardından sırasıyla İsmail Kılıçarslan, Mehmet Nuri Parmaksız, Nurullah Genç, Azeri şair Vagıf Behmenli ve Yılmaz Odabaşı en güzel şiirlerini seslendirdiler.

Gecenin sonunda, değerli şairlere plaket takdim edildi ve topluca hatıra fotoğrafı çektirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Altındağ'da Şiir Akşamları'Nın Sekizincisi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement