Amatör Spor Haftası - Son Dakika
Yerel

Amatör Spor Haftası

Mardin'de Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında 30 spor kulübüne spor malzemesi dağıtıldı.

18.10.2014 13:14

Mardin'de Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında 30 spor kulübüne spor malzemesi dağıtıldı.

Mardin 21 Kasım Şehir Stadı'nda malzeme dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, kentte sporda önemli adımların atıldığını söyledi.

Atılan bu adımlar ile başarılarında geldiğini gördüklerini kaydeden Ersöz, bu destekler sayesinde başarılarının daha da artırılacağını belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ise amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesi, spora katılımın üst seviyede sağlanması ve spor bilincinin oluşturulması için çalıştıklarını bildirdi.

Bu kapsamda Mardin'de 30 spor kulübüne yaklaşık 600 sporcuya eşofman ve forma verileceğini söyleyen Kuzu, şöyle dedi:

"Bakanlığımız  tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de ciddi bir tesisleşme hamlesi başladı. 2011 yılında bütün amatör futbol kulüplerimiz maç ve antrenmanlarını toprak sahada yapıyorlardı. Bu tesisleşme hamlesi ile beraber kulüplerimiz artık maçlarını sentetik çim sahada yapıyorlar. İlimizde yarı olimpik yüzme havuzu, 2 bin 300 kişilik spor salonu ve gençlik merkezi inşaatı devam etmektedir. Kızıltepe'de gençlik merkezi inşaatı bitti. Midyat'ta ise gençlik merkezinin aralık ayında teslimatı yapılacaktır. Bütün bunlar hepsi hem zihnen hem bedenen sağlıklı nesiller için. 2011 yılında 1 milli sporcumuz varken şuanda 10 milli sporcumuz var. Bu da imkanlar olunca yeteneğin var olduğunu gösteriyor."

Konuşmaların ardından Ersöz ve Kuzu, Amatör Spor Haftası için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporcular ödül ve malzemeleri verdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amatör Spor Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement