Araban'da Antep Fıstığı Üretimi - Son Dakika
Yerel

Araban'da Antep Fıstığı Üretimi

Araban\'da Antep Fıstığı Üretimi

Araban'da bu yıl rekoltesi düşük gerçekleşen Antep fıstığının kalitesinin yüksek olduğu belirtildi.

04.09.2013 10:36  Güncelleme: 10:37

Araban'da bu yıl rekoltesi düşük gerçekleşen Antep fıstığının kalitesinin yüksek olduğu belirtildi.

Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Zeynel Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede 105 bin dekarlık alanda ekilen Antep fıstığının hasadına devam edildiğini kaydetti.

Geçen yıl bol verimli bir yıl olması nedeniyle bu yıl Antep fıstığında verimin düşük olacağının tahmin edildiğini, yaptıkları tespit çalışmalarında da rekolte düşüklüğü olduğunu ifade eden Güneş, şunları belirtti:

"Verimde düşüş yaşanmasına rağmen fıstık olan ağaçların meyvelerinin kaliteli olduğunu tespit ettik. Çiftçilerimizin peryodisite olayına en aza indirmeleri için budama, toprak işleme ve bitki besleme gibi bakım işlemlerini tam olarak yapmaları gerekmektedir. Ayrıca sulama imkanı olan yerlerde yapılan sulamadan sonra verimde olumlu yönde değişiklikler olacaktır."

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan da hasat dönemine başlanan Antep fıstığı bahçelerini gezdiğini, normalde düşük verim ve kalite beklenen bu yıl verim düşüklüğüne rağmen meyve kalitesinin yüksek olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Gümüşpınar köyünde üretici İbrahim Özkan da ilçede yetiştirilen Antep fıstığının yüksek kaliteli olduğunu belirtti. Özkan, Gaziantep Ticaret Borsasının kırmızı kabuklu Antep fıstığı fiyatının 12,50 ile 13 lira arasında belirlemesinin üreticilerin yüzünü güldürdüğünü bildirdi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Araban'da Antep Fıstığı Üretimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement