Araç Devlet Hastanesi Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Araç Devlet Hastanesi Temel Atma Töreni

Araç Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının temeli, düzenlenen törenle atıldı.

11.03.2013 16:45

Araç Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kazım Karateke, Araç Kaymakamı Fatih Görmüş, İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Feridun Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Milletvekili Gülşen, törende yaptığı konuşmada, Hacı Bekiroğlu ailesinin 60 yıllık bir süreçte ülkeye hizmet veren Araç Devlet Hastanesi'nin yapımını gerçekleştirdiğini hatırlatarak, bugünde modern bir hastane binasının ilçeye kazandırılması için temel attıklarını söyledi.

Sağlıktaki son 10 yıllık dönüşümü herkesin yakından bildiğini vurgulayan Gülşen, "Bu reformları gerçekleştirmeden önce sigortalı ve Bağ-Kur'lular ayrıydı. Üniversite hastanesine gidilemiyordu, yer bulunamıyordu. Özel hastaneye gitmek zaten hak getiriyordu. Bugün yapılan dönüşümler ve sağlıktaki büyük reform sayesinde, sağlıktaki çıtayı çok çok yukarı çektik."

Araç Kaymakamı Fatih Görmüş de, Araç Devlet Hastanesi'nin eski binasının 1954 yılında hizmete girdiğini aktararak, eski binanın günün şartlarına göre yetersiz olmasından dolayı yeni bir hastane binasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk ise sağlıkta dönüşümün 2003 yılında başladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sağlıkta dönüşümün en önemli aşmalarından bir tanesi de eskimiş, yıpranmış ve günümüzde artık hizmet veremeyen binaların yıkılarak, yerlerine her türlü tıbbi ve teknolojik donanıma sahip sağlam binaların yapılmasıdır. Bugün burada temelini atacağımız Araç Devlet Hastanesi, ilçemizin bundan sonraki ihtiyacını karşılayacak her türlü tıbbi ve teknolojik donanıma sahip bir bina olacak. Tüm Araç halkından bundan sonraki süreçte hastanelere sahip çıkmalarını diliyorum. Çünkü bu hastanelerin büyüyüp gelişmeleri, bu hastanelere sahip çıkıp çıkmamanızla alakalıdır."

Konuşmaların ardından Vali Bektaş, Milletvekili Gülşen ve Kaymakam Görmüş tarafından hastanenin temeli atıldı.

Muhabir: Esra Karamuk

Yayıncı: Sinan Özmüş - KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Araç Devlet Hastanesi Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement