Bandırma Müftülüğünden "Organ Bağışı İkna Ekibi" - Son Dakika
Yerel

Bandırma Müftülüğünden "Organ Bağışı İkna Ekibi"

Bandırma Müftülüğü, organ bağışı ikna ekibi kurdu.

18.12.2014 12:53

Bandırma Müftülüğü, organ bağışı ikna ekibi kurdu.

İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, Anadolu İmam Hatip Lisesindeki "Mesleki Eğitim ve Kariyer Günleri" etkinliğinde öğrencilerin sorunlarını yanıtladı.

Son günlerde Bandırma Devlet Hastanesi'nde yapılan organ nakilleriyle ilgili vatandaşlardan "dine uygun olup olmadığı" konusunda sorular geldiğini belirten Küçük, Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının, organ veya doku nakli konusunda fetvalarının bulunduğunu anlattı. Küçük, "Burada, organ veya dokusu alınan kişinin ölmüş, dokusu alınacak kişinin sağlığında buna izin vermiş olması, hayatta iken yakınlarının rızasının sağlanması, alınacak doku veya organ karşılığında hiçbir ücret alınmaması, tedavisi yapılacak hastanın da kendisine yapılacak bu nakle razı olması esastır. Bu şartların oluşması halinde organ naklinde dinen bir sakınca yoktur" ifadesini kullandı.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimliğinden, organlarını bağışlamalarına rağmen ailelerin rızası olmadığından dolayı nakil konusunda sıkıntılar yaşadığının kendisine iletildiğini aktaran Küçük, "Bu gelişmelerden sonra benim de bulunduğum bir komisyon kurduk. Bu komisyon, beyin ölümü gerçekleşen kişilerin ailelerinin organlarını bağışlamaları konusunda bir dizi çalışma yapacak. Aileleri, organ bağışının faziletleri ve dini açıdan sakıncası bulunup bulunmadığını açıklayacak" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma Müftülüğünden 'Organ Bağışı İkna Ekibi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement