Başkale'de Çalışan Çocuklar Sorunu - Son Dakika
Yerel

Başkale'de Çalışan Çocuklar Sorunu

Başkale\'de Çalışan Çocuklar Sorunu

Başkale ilçesinde vatandaşlar, okulların tatile girmesine kısa bir süre kalmasıyla ailelerinin geçimini sağlamak için çalışan ve yaşları 5 ile 14 arası değişen küçük yaşta çocukların bu durumdan kurtarılmasını istiyor.

31.05.2014 15:27

Başkale ilçesinde vatandaşlar, okulların tatile girmesine kısa bir süre kalmasıyla ailelerinin geçimini sağlamak için çalışan ve yaşları 5 ile 14 arası değişen küçük yaşta çocukların bu durumdan kurtarılmasını istiyor.

Van ve ilçelerinde okulların tatile gireceği bugünlerde çalışan çocuk sayısında gözle görülür bir artış olurken, uzmanların ısrarla "Sokakta çalışan çocuklardan alışveriş yapmayın. Bu tür alışverişler onları daha çok teşvik ediyor" açıklamaları bu sorunu engellemeye yetmiyor.

Başkale ilçe merkezinde çalışan küçük yaştaki çocukların çaycılık, çobanlık, ayakkabı boyacılığı ve çıraklık gibi birçok işte çalıştırıldığını belirten vatandaşlar, yetkililerin bu soruna çare bulmasını istiyor.

İlçeye bağlı Tahıl Mahallesi'nde Yasin (12) ile Servan Bakır (10), köyde bulunan yaklaşık 100 kuzuya çobanlık yaptıklarını belirtti.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Ersu, "Çocuklardan para ve maddiyat ile ilgili alışveriş yapıldığı müddetçe bu sorun sürecek. Görüldüğü gibi bir türlü alınmayan önlemler ve sürekli kendilerinden bir şeyler satın alınması, onları daha istekli bir şekilde çalışmaya teşvik ediyor" diye konuştu. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkale'de Çalışan Çocuklar Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement