Berat Kandili - Son Dakika
Yerel

Berat Kandili

Alperen Ocakları Erzurum İl Başkanı Ükelge, Berat Kandili'nin, kandiller geçidi mübarek üç aylar içinde Ramazan ayının yaklaştığını haber veren en yakın kandil olduğunu belirtti

22.06.2013 16:00

Alperen Ocakları İl Başkanı Erhan Ükelge, Berat Kandili'nin, kandiller geçidi mübarek üç aylar içinde Ramazan ayının yaklaştığını haber veren en yakın kandil olduğunu belirtti.

Ükelge, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, kutsal gecelerin insanların kendisini yenilemesi, geçmişi muhasebe etmesi, geleceği planlama ve ümitlerin tazelemesi için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Bu gecelerde esas amacın Hz. Peygamberin "ibadetin özü" dediği dualarla insanların gönül dünyasını temizleme gayreti olduğunun altını çizen Ükelge, "Başta ana-baba ve akrabalarımız olmak üzere olabildiğince geniş çevreyle tebrikleşerek, kandilleşerek çokça hayır dua almaya bakmalı, dargınlıkları, kırgınlıkları bir tarafa bırakmalı, kırık gönüller tamir edilmeli, imkanlar dahilinde yardım ve paylaşımı hayata yaymalı ve yaygınlaştırmalıyız" dedi.

Beratın, borçtan, cezadan, günahtan kurtulmak, arınmak demek olduğunu belirten Ükelge, mesajında şunları kaydetti:

"Yüce Allah kullarına çok merhametlidir. O'nun bize ikramı olan maddi-manevi nimetlerini saymakla bitiremeyiz. Berat Kandili de bu sayısız nimetlerden biridir. Bu kandil gecesinde çokça dua edelim. Yüce Mevla'dan bu gecede gönüllerimizi kötü duygulardan, manevi kirlerden arındırmasını kardeşlik duygularımızı geliştirmesini niyaz ederim. Maddi manevi bütün sıkıntılarımıza, bunalan ruhlarımıza, daralan kalplerimize bu gecenin bir şifa olması duası ile Berat Kandili'nin ülkemize sağlık, barış ve saadet getirmesini dilerken, Erzurumlu hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm Müslümanların Berat Kandili'ni kutluyorum." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Berat Kandili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement