Bismil'de 122 Mahallenin Sorunu Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Bismil'de 122 Mahallenin Sorunu Tartışıldı

Bismil\'de 122 Mahallenin Sorunu Tartışıldı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından “Amed 2015-2019 Stratejik Plan Toplantıları” kapsamında 122 mahalle muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirildi.

17.06.2014 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından "Amed 2015-2019 Stratejik Plan Toplantıları" kapsamında 122 mahalle muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirildi.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, Bismil Belediyesi Eşbaşkanları Cemile Eminoğlu ve Resul Sarı'nın yanı sıra 122 mahalle muhtarı katıldı. Mahalle sorunlarının tartışıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, toplantıların temel amacının mahallelerin sorunlarını tespit ederek, bu doğrultuda aciliyet arz eden sorunları gidermek olduğunu söyledi. Beş yıllık stratejik planımızı oluşturmayı amaçladıklarını belirten Anlı, "İl ve ilçe merkezlerimizdeki yurttaşlarımızın gördüğü tüm hizmetleri köylerimizde de vereceğiz. Belediyemize bağlanan 950 mahalleye eşit bir şekilde hizmet edeceğiz. Merkezimizdeki yurttaşlarımızın istediği tüm hizmetleri mahalle statüsüne kavuşmuş köylerimiz de aynı hizmeti isteme hakkına sahiptir" dedi.

Cumhuriyet tarihinden bu yana mahalle statüsüne kavuşmuş köylerde hiçbir hizmetin yapılmadığına dikkat çeken Anlı, "Dünya bir günde kurulmadığı gibi var olan sorunlarımızı da bir günde çözmemiz mümkün değildir. Sorunlarımızı birlikte hareket ederek, birlikte gidereceğiz. Burada aciliyet arz eden sorunlarımızı tespitini yapıp çözmeye çalışacağız. Kentimizde yaşayan 1 Milyon 607 milyon yurttaşımıza eşit bir şekilde hizmet götüreceğiz. Önümüzdeki beş yıllık zaman diliminde yapmayı planladığımız çalışmaları siz değerli muhtarlarımızla paylaşıp görüş ve önerilerinizi almak için böylesi bir toplantıyı gerçekleştirerek siz değerli muhtarlarımızın görüş ve önerilerini alacağız" diye konuştu.

Muhtarların sorunlarını dinleyen belediye eş başkanları, muhtarların ilettiği sorunları tek tek not aldı. Toplantı, Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarlara verilen yemeğin ardından sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bismil'de 122 Mahallenin Sorunu Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement