Bünyan Esnafı Hijyen Belgelerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Bünyan Esnafı Hijyen Belgelerini Aldı

Bünyan Esnafı Hijyen Belgelerini Aldı

Bünyan Esnaf Sanatkarlar Odası ve Bünyan Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen hijyen kurslarını bitiren Bünyan Esnafı Hijyen Belgelerini aldı.

21.05.2014 11:03

Bünyan Esnaf Sanatkarlar Odası ve Bünyan Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen hijyen kurslarını bitiren Bünyan Esnafı Hijyen Belgelerini aldı.

Bünyan Halk Eğitim Müdürlüğü ve Bünyan Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından Nisan Mayıs ayları içerisinde düzenlenen hijyen eğitiminde bakkal,kasap, lokantacı, kuaför ve berberler kanun gereği bir dizi hijyen eğitimine tabi tutuldu. Eğitimi başarı ile tamamlayan esnaflara belgelerini Bünyan Kaymakamı Engin Aksakal ve Bünyan Belediye başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Vural verdi.

Bünyan İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bulun, Gıda ve İnsan sağlığı ile ilgili esnaflara nasıl kaliteli hizmet verilebileceği konusunda eğitim verildiğini vurguladı.

Belge töreninde konuşan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu; Bünyan'a cezaevi'nin gelmesi ile Bünyan nüfusunun artacağını ve Bünyan'da her yönden önemli gelişmelerin yaşanacağını söyledi. Gülcüoğlu, "Bünyan kabuğunu çatlatmaya hazır ceza evinin gelmesi ile Bünyan'ın nufusu artacak ve her yönden önemli gelişmeler olacak Bu değişimin lokomotifi siz değerli esnaflarımızsınız, inşallah Bünyan'ı kabuğunu hep birlikte el birliği ile kıracağız. Sizler değerli esnaflarımız hijyen ve adalete dikkat ederek bundan böyle Avrupa standartlarında Bünyan halkına daha iyi hizmet vereceksiniz" şeklinde konuştu.

Bünyan Kaymakamı Engin Aksakal'da yaptığı konuşmada değişen ve gelişen ülkede ve dünyada gelişen koşullara göre çeşitli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirterek 2013 yılı resmi gazetede yayımlanarak zorunlu hale gelen gıda sektöründe hijyen eğitimi yönetmeliği ile gıda ve hizmet sektöründe esnaflara hijyen eğitimi kursları verildiğini bildirdi. Aksakal, bu eğitimlerle esnafın bir mühendis gibi bir devlet memuru gibi vatandaşa kaliteli hizmet verebilmesi ve ilçedeki gelişmelere ayak uydurmak için hijyen belgesinin gerekli olduğunu söyledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bünyan Esnafı Hijyen Belgelerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement