Bursa'da "Beyaz Zambak" Açtı - Son Dakika
Yerel

Bursa'da "Beyaz Zambak" Açtı

Bursa\'da "Beyaz Zambak" Açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Diversey firması tarafından gıda hijyenine ve kalitesine önem veren 114 firmaya 'Beyaz Zambak' bayrağı ve belgesi dağıtıldı.'Beyaz Zambak' projesinde ikinci bayrak teslim töreni yapıldı.

28.04.2012 12:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Diversey firması tarafından gıda hijyenine ve kalitesine önem veren 114 firmaya 'Beyaz Zambak' bayrağı ve belgesi dağıtıldı.

'Beyaz Zambak' projesinde ikinci bayrak teslim töreni yapıldı. Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, toplumsal bir kuruluş olan kent konseyinin Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla güçlü hale geldiğini söyledi. Türkiye'ye örnek çalışmalar yaptıklarını dile getiren Pala, tüm toplumsal kuruluşlara önderlik yaptıklarını anlattı. Pala, 'Beyaz Zambak' gibi halka faydalı projeler geliştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi olarak Diversey firmasıyla birlikte bu projeyi önemsiyoruz. Çünkü halkın gıdaya güvenilir ve sağlıklı bir şekilde ulaşmasını arzuluyoruz. Bursalı tüm firmalar, Bursa Kent Konseyi'ne gelerek 'Beyaz Zambak' projesine müracaat etmelidir" dedi.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ise, 'Beyaz Zambak' belgesinin, gıda işletmelerindeki hijyen standartlarının artırılması, tüketiciye hitap eden yerlerin daha güvenilir olması ve hizmet kalitesinin tescillenmesi maksadıyla verildiğini dile getirdi.

Diversey Consulting İş Birim Müdürü İrfan Tümer de, temelinde insan olan projenin Türkiye için önemli olduğunu kaydetti. Sağlık için tüketilen gıdaların güvenli, mekanların da hijyenik olmasının önemine işaret eden Tümer, "Beyaz Zambak belgesi almaya hak kazanan işletmeler, hijyenin lezzet kadar önemli olduğuna inanan kurumlardır. Topluma güvenilir gıda yedirmek isteyen işletmelerin başarısını belge ve bayrak vererek kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte gıda güvenliği ve hijyen gündemin birinci maddesi olmaya devam edecektir. Artık bakanlık, tüketiciyi aldatan firmaları deşifre ediyor. Kanunlarda tüketicinin yanında olacaktır. Çünkü hijyen, tüketici için bir lüks değil, haktır. Akşam yemek yediğiniz yerde zehirlendiğiniz zaman bunu bakanlığa şikayet edebiliyorsunuz. Hatta konuyu mahkemeye taşıyabiliyorsunuz" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden olan BESAŞ, Hünkar Köşkü Sosyal Tesisleri, Mudanya Sosyal Tesisleri ile birlikte 114 firmaya 'Beyaz Zambak' belgesi ve bayrağı teslim edildi.

(MŞ)

28.04.2012 12: 22: 55

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da 'Beyaz Zambak' Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement