Çankırı Ilgaz'a Rehabilitasyon Merkezi Planı - Son Dakika
Yerel

Çankırı Ilgaz'a Rehabilitasyon Merkezi Planı

Çankırı Ilgaz'a, Eğitim Tanıtım ve Yaban Hayvanı Rehabilitasyon Merkezi kurulması planlanıyor.

18.12.2013 15:10  Güncelleme: 17:06

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ilgaz ilçesine, Eğitim Tanıtım ve Yaban Hayvanı Rehabilitasyon Merkezi kurulmasının amaçlandığını ifade etti.

Vali Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Belören köyü sınırlarında D-100 karayolunun kenarında bulunan kullanılmayan jandarma karakol ve okul binasının Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürlüğüne devredildiğini söyledi.

Binalara Eğitim Tanıtım ve Yaban Hayvanı Rehabilitasyon Merkezi kurmaya karar verdikten sonra hemen bir çalışma programı belirlediklerini anlatan Özcan, "Merkezin oluşturulması için Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden teknik destek sağlandı. 2014 yılında binaların çevre düzeni ve iç yapısı yenilenecek. Merkezin kuruluşu gerçekleştirildiğinde bölgemizde hatta ülke genelinde yaralı ve bakıma muhtaç olan yaban hayvanlarının bakım ve tedavileri burada." diye konuştu.

Özcan, merkezi, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından  2014 yılının sonunda veya 2015 yılının başında açmayı planladıklarını kaydetti. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çankırı Ilgaz'a Rehabilitasyon Merkezi Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement