Deresakarı Kavunu Bu Yıl da Üreticisini Sevindirdi - Son Dakika
Yerel

Deresakarı Kavunu Bu Yıl da Üreticisini Sevindirdi

Deresakarı Kavunu Bu Yıl da Üreticisini Sevindirdi

Verimli tarım arazileri nedeniyle sebzeden tahıla birbirinden farklı ürünlerin üretiminin yapıldığı Bilecik’in Deresakarı köyünde yetiştirilen kavunun çok fazla talep görmesi bu yıl da üreticisini sevindirdi.

26.08.2016 12:43

Verimli tarım arazileri nedeniyle sebzeden tahıla birbirinden farklı ürünlerin üretiminin yapıldığı Bilecik'in Deresakarı köyünde yetiştirilen kavunun çok fazla talep görmesi bu yıl da üreticisini sevindirdi.

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan kavunun önemli üretim merkezlerinden biri olan Dersakarı köyünde yetiştirilen kavunlar, şeker oranı, tadı ve kendine has kokusuyla dikkati çekiyor. Kavun üreticisi bereketli bir sezon geçiriyor. En kaliteli kavunun yetiştiği yerlerden biri olan Deresakarı köyünde kavun üreticinin yüzünü güldürürken, satışlar üreticiyi hayli memnun etti. Alıcının da köye kavun pazarına geldiği Deresakarı köyünde kavun hareketliliği yaşanıyor.

Deresakarı köyündeki kavun üreticisi İlyas Yanık, "Satışlarımız çok iyi. Bu sene kavunlarımız iri ve tadı güzel. Gerçek lezzeti tatmak isteyen vatandaş yerli kavunu tercih ediyor. Fiyatlardan da memnunuz. Kavun yaz günlerinde en çok tercih edilen meyveler arsında yer alması çarşı pazarda rağbeti arttırıyor. Kavunumuz zaten nam salmış bir kavundur ve çarşı pazarın da baş tacı olmaya başlamıştır. Organik yetiştirdiğimiz kavunların lezzeti kadar vücudumuza da birçok faydası da vardır. Ağızda verdiği aroma tadıyla insanda rahatlatıcı bir his verir" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deresakarı Kavunu Bu Yıl da Üreticisini Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement