Emniyet Müdürü Ümit Yücel Esnafla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Emniyet Müdürü Ümit Yücel Esnafla Buluştu

Emniyet Müdürü Ümit Yücel Esnafla Buluştu

Tavşanlı Emniyet Müdürü Ümit Yücel, esnafla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

05.03.2015 11:15

Tavşanlı Emniyet Müdürü Ümit Yücel, esnafla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Müdür yardımcısı Turgay Şahin ile Şube Müdürlerinin de katıldığı toplantıda suçlularla ve toplumu rahatsız eden şahıslarla etkin mücadele kararlılığı ortaya konuldu. Akay İş Merkezi'nde ki bir bilardo salonunda Tahsin Buruk Caddesi esnafıyla buluşan Emniyet Müdürü Ümit Yücel, yaklaşık altı ay önce görevine başladığını hatırlatarak kendisini tanıttı.

Geçmişi bir kenara bırakarak Tavşanlı'nın huzuru için el ele vererek çalışmaları gerektiğini ifade eden Yücel, esnaftan gördükleri her türlü olumsuzluğu kendilerine bildirerek duyarsız kalmamalarını istedi. Ümit Yücel, "Burada arkadaşlarımızla birlikte etkin mücadele karalılığımızı sizlere aktarmak için buluştuk. Açıkçası sizlerden suçlularla ve toplumu rahatsız eden kişilerle mücadele konusunda destek bekliyoruz. Çarşıda sürekli ekiplerimiz olacak. Hep birlikte sorunları tespit ederek mücadele kararlılığımızı ortaya koyalım. Yaşanan olumsuzluklar karşısında sessiz kalmayalım. Ben buradan ilan ediyorum ki çalışmaya, uğraşmaya, mücadele etmeye hazırım. Sizde hazır olduğunuzu, korkmayacağınızı bir birinize sahip çıkacağınızı beyan edin. Bir arkadaşımız Polis Merkezi'ne gitmekten, Polis üniforması görmekten korktuğunu, çekindiğini söyledi. Böyle şey olur mu?, orası sizin sayılır. Biz vatandaş için, devlet düzeni için varız. O binalardan, üniformadan suçlular korksun. Siz çay içmeye derdinizi anlatmaya geleceksiniz. Hep birlikte de sorunların üstesinden gelmeyi bileceğiz" diye konuştu.

Toplantıda söz alan esnaflar ise yaşadıkları veya şahit oldukları olumsuzlukları anlatarak güvenlik güçlerinin önleyici tedbirler konusunda etkin rol oynamasını istedi. Bu arada TBMM'de görüşülen iç güvenlik yasasına da destek geldi. Birçok esnaf mevcut kanunlar çerçevesinde polisin yeterli yetkilere sahip olmadığının farkında olduklarını ifade ederek, "Burada birçok kişinin kaygıları var. Şikayetçi olunan kişi iki saat sonra eşi, dostu, akrabalarıyla geri gelerek müşterilerimizi rahatsız edebiliyor, taşkınlık hatta şiddet kullanabiliyor. Açıkçası devletin hukuk organlarını yanımızda göremediğimizi düşünüyoruz. Polis'in yetkilerinin arttırılmasını destekliyoruz. Sizde şiddet, taşkınlık, toplum huzurunu kaçıranlar karşısında ne yapılması gerekiyorsa yapın. Bizde sizin yanınızda olacağımıza söz veriyoruz. Bu memleket hepimizin ve huzur en başta gelen konudur " dediler.

Esnaf Emniyet Müdürü Ümit Yücel'e toplantı sonrasında hediye takdim ederken, Yücel'de toplantıların artarak devam edeceğini, odasının her zaman vatandaşa açık olduğunu, her türlü konuda kendisiyle istişare yapabileceklerini söyledi. Emniyet Amirleriyle yapılan toplantıdan esnafın son derece memnun olduğu gözlendi.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emniyet Müdürü Ümit Yücel Esnafla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement