Esiroğlu 75. Yıl İMKB Yibo'da Temizlik Alanları Yenilendi - Son Dakika
Yerel

Esiroğlu 75. Yıl İMKB Yibo'da Temizlik Alanları Yenilendi

Eczacıbaşı Topluluğu'nun yatılı ilköğretim bölge okullarının fiziki şartlarını iyileştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle yürüttüğü "Eczacıbaşı Hijyen Projesi" kapsamında, Esiroğlu 75.Yıl İMKB Yatılı İlköğretim Bölge...

27.03.2013 15:30

Eczacıbaşı Topluluğu'nun yatılı ilköğretim bölge okullarının fiziki şartlarını iyileştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle yürüttüğü "Eczacıbaşı Hijyen Projesi" kapsamında, Esiroğlu 75. Yıl İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki (YİBO) çalışmalar tamamlandı.

Okulun tesisat altyapısının MEB tarafından onarılmasının ardından yatakhane ve derslik bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan toplam 2 bin metrekarelik alan fayans kaplandı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, projenin tamamlanması dolayısıyla okulda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çocukların daha iyi ortamlarda eğitim alabilmeleri için yapılan çalışmaları her zaman desteklediklerini belirtti.

Eğitim alanlarının yenilenmesi ve geliştirilmesi konusunda kamu ile özel sektörün önemli çabalar gösterdiğine işaret eden Vali Kızılcık, "Gençlerimizin sağlıklı nesiller ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmesi çok önemli. Onlar şuanda burayı soğuk duvarlar arasında resmi bir bina olmaktan öte kendi evlerinin sıcaklığında bir ortam olarak görüyorlar. Bizlerde onların her sabah seve seve bu okula geldikleri mekanları çoğaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda burada hayata geçirilen projeyi çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ise çocuklara duygusal ve fiziki ortamları sunmanın, onlara iyi eğitimi vermek kadar önemli olduğunu ifade ederek, "Proje kapsamında fiziksel koşulların iyileştirilmesi için gösterilen özen, yeni becerileri kazanmaları için verilen eğitimler ve yalnızca onlar için tasarlanan sosyal projelerin hayata ve geleceğe farklı bakmalarına katkı sağladığını umuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı müzik gösterisi sunuldu.

Tören, Kızılcık ile Eczacıbaşı'nın okulda yenilenen alanları incelemesiyle sona erdi. - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Esiroğlu 75. Yıl İMKB Yibo'da Temizlik Alanları Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement