Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Turgay Bozoğlu, esnafın derdine derman olacaklarını söyledi.

21.05.2011 15:06

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Turgay Bozoğlu, esnafın derdine derman olacaklarını söyledi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Bozoğlu seçim çalışmaları kapsamında Urla Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya geldi.

Turgay Bozoğlu, AK Parti'nin iktidarı döneminde halkın tüm kesimlerinin sorunlarının giderek büyüdüğünü, işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin, sanayicinin kan ağladığı gibi esnafın da kan ağladığını belirtti.

Bazı esnafın siftah dahi yapmadan kepenk kapattığını savunan Bozoğlu,

"Esnaf prim borçlarını, çektiği krediyi ödeyemiyor. Ülkenin her yerinde olduğu gibi Urla sanayi esnafı da kurtuluşunu, bu iktidarın gitmesinde görüyor. CHP iktidarında esnafımız rahat bir nefes alacak" dedi.

Bozoğlu, esnafın derdine derman olacak projelerin CHP tarafından hazırlandığını söyleyerek, CHP'nin iktidarında esnaflara sunulacak destekler ile ilgili bilgi verdi.

Bozoğlu, CHP iktidarında esnafa 0 faizli kredi imkanları sunacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Esnafa verilen kredileri 5 kat artıracağız. Esnafa bir yıl boyunca ödediği vergi ve sigorta primi tutarında yüzde 0 faizli kredi vereceğiz. Kefalet kooperatiflerinin kredi miktarını artıracağız. Esnafa Halkbank ile düşük faizli kredi vereceğiz. Teşvikleri gücü olana değil, ihtiyacı olana vereceğiz. KOSGEB'in proje bazındaki desteklerini artıracağız. Tarımı güçlendirerek esnafın yüzünü güldüreceğiz. Esnafın gelir vergisini 5 puan azaltacağız. Esnafın giderlerinin vergiden düşülebilmesini sağlayacağız. Esnaf vatandaşlarımızın satın alma, pazarlama, lojistik gibi kümelenme şirketlerine vergi indirimleri sağlayacağız. Esnaf ve sanatkarlarımıza makine ve teçhizat desteği, teknoloji desteği, mesleki eğitim desteği de sağlanacak. "

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement