Giresun Ziraat Odası'ndan Gelir Desteği Başvuruları Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Giresun Ziraat Odası'ndan Gelir Desteği Başvuruları Uyarısı

Giresun Ziraat Odası\'ndan Gelir Desteği Başvuruları Uyarısı

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Musa Keskin, Doğrudan Gelir Desteği Ödemeleri'nden yararlanmak isteyen fındık üreticilerinin mutlaka 30 Mayıs tarihine kadar müracaatlarını yapmaları gerektiğini söyledi.

24.04.2014 12:04

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Musa Keskin, Doğrudan Gelir Desteği Ödemeleri'nden yararlanmak isteyen fındık üreticilerinin mutlaka 30 Mayıs tarihine kadar müracaatlarını yapmaları gerektiğini söyledi.

Keskin, yaptığı açıklamada, 2014 yılı için Doğrudan Gelir Desteği'ne başvuru tarihinin 30 Mayıs olarak açıklandığını belirtti.

Zirai donun fındık ürününde oluşturduğu hasar nedeniyle Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin Giresunlu fındık üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesi noktasında önemli bir rol üstleneceğine işaret eden Keskin, "Giresun'da fındık üreticilerine gelir desteği kanalıyla 145 milyon lira bir ödeme yapılıyor. Bu kaynak üreticimizin elde ettiği fındık gelirinin yanı sıra ekonomik olarak daha iyi şartlara kavuşmasını sağlıyor. Bu yıl yapılacak gelir desteği ödemesi ise zirai don nedeniyle daha da önem arz ediyor. Üründe zirai don nedeniyle oluşan hasar Giresunlu fındık üreticisini ciddi manada mağdur edecek. İşte bu noktada yapılacak gelir desteği ödemesi bu mağduriyetleri biraz olsun hafifletecek" dedi.

Musa Keskin, gelir desteği başvurularının bu yıl 30 Mayıs'ta sona ereceğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Geçmiş yıllarda başvuru süreleri yıl sonunda sona eriyordu. Ancak bu yıl bu süre 30 Mayıs olarak belirlendi. 30 Mayıs'a kadar kayıt yaptırmayanlar destekten yararlanamayacak. Üreticilerimizi mağdur olmamaları için şimdiden uyarıyoruz. Bir ayı aşkın bir zaman kaldı. Az bir süre var. Onun için üreticilerimiz vakit kaybetmeden mutlaka gerekli başvurularını yapmalılar."

Mayıs ayının 15'inden sonra fındık üreticilerine oda olarak SMS yolu ile ulaşarak gelir desteği için başvurularını yapmalarını isteyeceklerini ifade eden Keskin, "Oda olarak tüm üreticilerimizin gelir desteği ödemelerinden yararlanmalarını istiyoruz. Onun için konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. 15 Mayıs'tan sonra üreticilere SMS yolu ile ulaşarak kendilerine gelir desteği başvurularını yapmaları yönünde uyarılarda bulunacağız" diye konuştu. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun Ziraat Odası'ndan Gelir Desteği Başvuruları Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement