Gördes'te 5 Eylül Etkinlikleri Şehit Makbule Ziyaretiyle Başladı - Son Dakika
Yerel

Gördes'te 5 Eylül Etkinlikleri Şehit Makbule Ziyaretiyle Başladı

Gördes\'te 5 Eylül Etkinlikleri Şehit Makbule Ziyaretiyle Başladı

Manisa'nın Gördes Belediyesi Gördes'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinliklerini Milli Kahraman Şehit Makbule Hanım'ın kabrini ziyaret ederek başlattı.

04.09.2014 21:53  Güncelleme: 22:21

Gördes Belediyesi Gördes'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü etkinliklerini Milli Kahraman Şehit Makbule Hanım'ın kabrini ziyaret ederek başlattı.

Gördes Belediyesi önderliğinde, kalabalık bir Gördesli heyet sabah saatlerinde Şehit Makbule'nin mezarını ziyaret etmek için Sındırgı'ya yola çıktı. Gördes'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümü nedeniyle Gördes İlçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Garnizon Komutanı Selim Kasacı, Emniyet Amiri İsmail Çelebi eşliğinde daire amirleri ve bir grup vatandaş Sındırgı ilçesine bağlı Eğridere Mahallesi'nde şehit düşen Gördesli Şehit Makbule Hanım'ın kabrini ziyaret etti.

Gördesli grubu Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, İlçe Emniyet Müdürü Barış Çolak karşıladı. Sındırgı Eğridere Mahallesi'nde şehit düşen Gördesli Şehit Makbule Hanım'ın kabrini geçtiğimiz yıllarda Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol tarihi bir çalışmaya imza atarak restore ettirerek vatandaşların ziyaretine açmıştı. Başkan Akyol, kurtuluş etkinliklerini kapsamında bu yıl da 5 Eylül Gördes'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönü Etkinlikleri'ni Gördes'in Milli Mücadele Kahramanı Şehit Makbule Hanım'ın kabrini ziyaret ederek başlattı.

Kaymakam Bilgin ve Başkan Akyol beraberindeki heyet Makbule Hanım'ın mezarına vardığında, Eğri Dere Mahallesi sakinleri ise tam anlamıyla bir misafirperverlik örneği göstererek; Şehit Makbule Hanım'ı ziyarete gelen Gördeslilere gözleme, kavun, karpuz ikram etti.

Şehit Makbule Hanım için ziyarete katılan hocalar Mevlid-i Şerif okunmasının ardından; Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin yaptıkları konuşmada; Şehit Makbule Hanım'ın kahramanlık dolu mücadelesine ve mezarın eksikliklerine dikkat çekerek; Makbule Hanım'ın mezarının yol ve mescit gibi ihtiyaçlarının ortaklaşa bir çalışmayla giderilerek daha sık ziyaret edilmesi üzerinde durdu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gördes'te 5 Eylül Etkinlikleri Şehit Makbule Ziyaretiyle Başladı - Son Dakika


Advertisement