Gümüşhane'de Emekli Müfettişin Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Emekli Müfettişin Öldürülmesi

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde emekli müfettişin yaşamını yitirdiği olayla ilgili tutuklu sanık Mehmet Aksoy (72), 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

19.04.2012 17:40

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde emekli müfettişin yaşamını yitirdiği olayla ilgili tutuklu sanık Mehmet Aksoy (72), 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, emekli Milli Eğitim Müfettişi İhsan Aksoy'u (65), havaya ateş açan kişi ya da kişileri uyarmak için sokağa çıktığı sırada öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık Mehmet Aksoy katıldı. Aksoy'un torunu olan tutuksuz sanık O.A (16) ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, Mehmet Aksoy'un eşi Safiye, oğulları Halil İbrahim ve İsmail Aksoy ile müşteki avukatı Ali Haydar Dereli hazır bulundu.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Aksoy, hakkındaki suçları kabul etmediğini belirterek, İhsan Aksoy'u kendisinin öldürmediğini ve suçsuz olduğu savundu.

Sanık avukatı Arzu Dabağ Karakulluçu ise müvekkilinin suçu işlemediğini belirterek, "Müvekkilim, elleri aşırı derecede titreyen yaşlı bir insandır. Olayın oluş şekline bakıldığı zaman müvekkilimin fiziksel özellikleriyle olay örtüşmemektedir" dedi.

Müşteki avukatı Ali Haydar Dereli de tutuklu sanık Mehmet Aksoy'un bu suçu tasarlayarak işlediğini belirterek, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Mehmet Aksoy'u "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkemedeki iyi halini göz önüne alan heyet, Aksoy'un cezasını 25 yıl ağır hapis cezasına indirdi. Tutuksuz sanık O.A ise beraat etti.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Söğütalan köyünde 19 Eylül 2010'da tüfekle havaya ateş açan kişi ya da kişileri uyarmak için sokağa çıkan emekli Milli Eğitim Müfettişi İhsan Aksoy (65), başına kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Emekli Müfettişin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement