Hizan Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

Hizan Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu

Hizan Ziraat Odası Başkanlığının 4. Olağan Genel Kurulu'nda Erkan Durmaz başkan seçildi.

26.02.2015 12:26

Hizan Ziraat Odası Başkanlığının 4. Olağan Genel Kurulu'nda Erkan Durmaz başkan seçildi.

Hizan Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yapılan seçimde, Durmaz yeniden başkanlığa seçildi.

Durmaz, desteklerinden dolayı Kaymakam Sedat İnci'ye plaket taktim etti.

İnci, yaptığı konuşmada, odası ile sürekli işbirliği halinde olacağını belirterek, ilçede çiftçilerin en önemli gelir kaynağının arıcılık olduğunu hatırlattı.

İnci, "Geçen yıl Fıstık Aşılama ve Arı Sütünün Yaygınlaştırma projelerini işbirliği halinde yürüttük. Çiftçilerimizin en önemli gelir kaynağı arıcılıktır. İlçemizde 65 bin kovan mevcut. Bu sayıyla birçok ilden bile yüksek üretime sahibiz. Kaliteli, katma değeri yüksek ürünlerin üretimi, pazarlanması noktasında proje çalışmalarımız devam etmekte. Geçen yıl pilot olarak uygulanan projelerimiz bu yıl da uygulanacak" diye konuştu.

Son 20 yılda yaşanan güvenlik problemleri nedeniyle köy ve yaylaların kullanılamaması nedeniyle özellikle tarımsal üretimin azaldığını anımsatan İnci, son iki yılda yaşanan çözüm süreciyle gerek hayvancılık gerekse tarımsal üretimde adımlar atıldığını, yeni projelerle ilçenin potansiyelini güçlendirme ve verimli kullanma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Yaylaları kullanıma açacaklarını belirten İnci, odanın yeni yönetimine başarı diledi.

Projelerle ilçeyi kalkındırmayı hedeflediklerini ifade eden Durmaz ise, "Amacımız Hizan ekonomisinin temel direği olan tarım ve hayvancılığı geliştirip en üst seviyeye ulaştırmak ve çiftçilerimizi eğitimden, üretime, üretimden satışa kadar bilinçlendirmek. Yani her alanda çiftçinin savunucusu olmak istiyoruz. Her zaman çiftçimizin arkasında duracağız. Seçimlerde emeği geçen ve bana oy veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement