Kırklareli'nden Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'nden Kısa Kısa

Babaeski Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce şeker pancarı eğitimi düzenlendi.

08.01.2016 10:16

Babaeski Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce şeker pancarı eğitimi düzenlendi.

Kuleli köyünde bir kahvede düzenlenen eğitime, Kaymakam Tarkan Keskin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Üzeyir Güngör, Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert ve çiftçiler katıldı.

Cömert, burada yaptığı konuşmada, fabrikayı yeniden Trakya'ya kazandırmak istediklerini söyledi.

Alpullu Şeker Fabrikası'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle 1926'da kurularak üretime başladığını ifade eden Cömert, fabrikanın yeniden faaliyete geçmesi için çiftçilerin pancar ekimine yönelmesi gerektiğini belirtti.

Pancar üretiminin diğer ürünlere göre daha karlı olduğunu bildiren Cömert, şöyle konuştu: "Fabrika kurulduğu yıldan bu güne kadar tarımdan hayvancılığa, istihdama ve çevre illere sağladığı katkı oldukça fazladır. Ancak son yıllarda yöremiz çiftçilerinin pancar ekmekten imtina etmeleri fabrikamızın üretimini rantabl olmaktan çıkardı. İnşallah bu eğitimlerimiz çiftçilerimiz açısından olumlu olur. Çünkü bölgemizde 2015 yılında 51 bin ton şeker pancarı üretildi. Bu yıl şeker pancarı ekiminin artacağını umut ediyorum. Fabrikamızın çalışması için ne gerekiyorsa yapacağız."

Alpullu Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Abdullah Kalenderoğlu, eğitimde, şeker pancarı ekimi, hasat edilmesi ve satış fiyatları ile desteklemeler hakkında bilgiler verdi.

Kaymakam Keskin de eğitime katılan çiftçilere teşekkür etti.

Sokak ismi değiştirildi

Babaeski Belediyesi'nce bir sokak ismi değiştirildi.

Belediye Meclisi kararınca Dindoğru Mahallesi'nde Demiryolu sokağına, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysal'ın ismi verildi.

Belediye Başkanı Abdullah Hacı, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Demiryolu sokağının isminin Ünal Baysal olarak değiştirildiğini söyledi.

Altyapı çalışmalarında Baysal'ın belediyeye büyük katkı sağladığını ifade eden Hacı, Baysal'a ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Altyapı ve üst yapı çalışmalarıyla ilçenin çehresinin değiştirildiğini belirten Hacı, "Altyapı çalışmalarında büyük sıkıntılar çektik. Belediye başkanlığı dönemimin en zor anları olan altyapı çalışmaları süresince Ünal Baysal bizleri hiçbir zaman geri çevirmeyerek her türlü desteğini bizlere verdi. Belediye başkanlıkları, makamlar gelip geçidir. Önemli olan gerçek, samimi dostlukların kurulmasıdır. Ünal Baysal sadece bir belediye başkanı değil gerçek bir dost, mükemmel bir insandır. Kendisine ve Çorlu Belediyesi personeline katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'nden Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement