Konak'ta Ruhsattan Önce Bilgi Alınacak - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Ruhsattan Önce Bilgi Alınacak

Konak Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Bünyesinde İş Yeri Ruhsatı Almak İçin Başvuruda Bulunan Vatandaşların Ön Bilgi Sahibi Olması Amacıyla Halkla İlişkiler Masası Kurulduğu Bildirildi

26.09.2010 13:08

Konak Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü bünyesinde iş yeri ruhsatı almak için başvuruda bulunan vatandaşların ön bilgi sahibi olması amacıyla halkla ilişkiler masası kurulduğu bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, yönlendirme görevini yürütecek olan birim, olası sıkıntıların yaşanmadan önüne geçilmesini sağlayacak, iş yeri devir alan veya yeni iş yeri açmak için ruhsat başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar, yapılması gereken işlemleri öğrenerek mağdur duruma düşmeyecek. Konak Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Mustafa Kıraytun, ruhsat başvurusu yapmadan veya iş yerini devir almadan önce vatandaşların mutlaka halkla ilişkiler masasından veya 444 35 66 numaralı telefondan bilgi sahibi olmaları gerektiğini bildirdi.

Vatandaşların gerekli inceleme ve araştırma yapmadan imar yönünden sakıncalı durumdaki, iş yerlerini devir aldıklarını veya kiraladıklarını hatırlatan Kıraytun, 'İş yerine ruhsat alınırken sorun çıktıktan sonra yapılan onca emeğe, zamana ve paraya yazık oluyor. İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik Hükümleri'nin uygulanması açısından, vatandaşların maddi ve manevi yönden zor duruma düşmemeleri için sıkı bir araştırma yapmaları gerekiyor. Bu nedenle birimimize başvuran vatandaşlar bir sorun olup olmadığını iş yeri açmadan önce öğrenirse emeği, parası ve zamanı boşa harcanmamış olacak' görüşünü bildirdi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise, faaliyet konusuna uygun olarak iş yeri ruhsatı verilebilmesi için olmazsa olmaz durumundaki koşulların yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti. Tartan, 'Kiralanacak veya yeni açılacak olan bir iş yerinin imar mevzuatına göre sakıncası olup olmadığı, yapıyla ilgili mühürleme işlemi bulunup bulunmadığı, iş yerinin kullanma alanı hakkındaki bilgilerin sağlıklı olarak öğrenilmesi gerekiyor. Vatandaşımız iş yeri kiralamadan veya devir almadan önce Ruhsat ve Denetim Müdürlüğümüze sorarsa mutlu oluruz, mutlu ederiz, çünkü işlerini büyük ölçüde kolaylaştırıyoruz. Vatandaşımız müdürlüğümüzden 'uygundur' görüşünü almadan işleme başlayıp mağdur olmasın' ifadesini kullandı.

(MED-MV) - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konak'ta Ruhsattan Önce Bilgi Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement