Kütahyalı Sanatçıların Eserleri Ankara'da Sergilenecek - Son Dakika
Yerel

Kütahyalı Sanatçıların Eserleri Ankara'da Sergilenecek

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) sanatçılarının eserlerinden oluşan sergi, Ankara'da 16 Şubat'ta açılacak.

13.02.2012 09:40

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) sanatçılarının eserlerinden oluşan sergi, Ankara'da 16 Şubat'ta açılacak.

KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, "Kütahya Kültür ve Sanat Eserleri" karma sergisinin, 16 Şubat'ta Sıhhiye Zafer Çarşısı'ndaki bulunan Büyükşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Galerisinde açılacağını bildirdi.

Serginin 22 Şubat'ta sona ereceğini duyuran Yıldız, etkinlikte derneğe üye 55 sanatçının resim, heykel, tezhip, ebru, takı tasarım ve el sanatları eserlerinin yer alacağını belirtti.

Yıldız, ziyaretçilere Kütahya'ya özgü yiyeceklerden ikram edileceği bilgisini vererek, şunları kaydetti:

"KÜSAD, her ay ortalama 3 etkinlikle gerek Kütahya'mızın tanıtılması, gerekse sanatsal faaliyetlerle hızla adını duyurmaktadır. Eğitim faaliyetleri kapsamında birçok gencimizi hem Güzel Sanatlar Fakültelerine hem de Güzel Sanatlar Liselerine hazırlamakta, diğer yandan ev kadını, emekliler ve yeteneği olduğunu düşünenler için hobi, resim, tezhip, ebru ve çini deseni başta olmak üzere birçok alanda kurslara devam etmektedir. Tüm bunların yanında sıklıkla, genç ve yetenekli sanatçıların çalışmalarını sanatseverle buluşturmaktadır. Derneğimiz, 100'den fazla kayıtlı üyesiyle şu anda bölgemizin en aktif derneklerinden biridir."

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahyalı Sanatçıların Eserleri Ankara'da Sergilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement