Milletvekili Erdoğan'dan Ardıl Barajı Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Erdoğan'dan Ardıl Barajı Müjdesi

Milletvekili Erdoğan\'dan Ardıl Barajı Müjdesi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ardıl Barajı sulama ihalesinin önümüzdeki hafta yapılacağının müjdesini verdi.

18.07.2014 18:52

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ardıl Barajı sulama ihalesinin önümüzdeki hafta yapılacağının müjdesini verdi.

Geçmiş hükümetler döneminde rantabl olmaması nedeniyle 47 yıldır yapımı bir türlü gerçekleşmeyen Ardıl Barajı'nın temelinin 25 Kasım 2013 tarihinde atıldığını bildiren Mehmet Erdoğan, önümüzdeki hafta da Ardıl Barajı sulama ihalesinin yapılacağını, Ardıl Barajı ile 2 bin 573 hektar alanın suya kavuşacağını belirtti.

Erdoğan, Ardıl Barajı ile ilgili açıklamasında "Yıllarca su olmaması nedeniyle kurak topraklarda tarım ürünlerinde istediği verimi alamayan ve ürün çeşitliliğinin az olması nedeniyle topraklarında ekim yapamayan Gaziantepli çiftçilerin topraklarının suyla buluşmasındaki son aşamaya gelinmiştir. Ardıl Barajı sulama kanallarının tamamlanması ve suyla dolan kanalların toprakla buluşmasıyla ürün çeşitliliği ve ürün verimi artacak olan Antep toprağı ve bölgesi üreticisinin yüzünü güldürecektir" ifadelerini kullandı.

Ardıl Barajı ile birlikte tarımsal ürün zenginliğinin de ortaya çıkacağını aktaran Erdoğan, "Gaziantep ilimizde tarımsal sulamanın gelişmesine büyük katkı sağlayacak olan Ardıl Barajı ve diğer baraj inşaatlarının devreye girmesiyle sulu tarıma geçilecek olup çiftçilerimiz tarımsal ürün zenginliğine kavuşacaklardır. Toprakların suya kavuşmasıyla verimi artan bu topraklarda yeniden tarım yapılacak olup, artan ürün verimi ve ürün zenginliğiyle Gaziantepli vatandaşlarımızın ve bölge halkımızın tarımsal geliri artacaktır. Ardıl Barajı sulama kanallarının ve diğer baraj inşaatlarının tamamlanmasıyla Gaziantepli ve bölge çiftçilerimiz için sulu tarıma geçişte yeni bir başlangıç olacaktır" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Erdoğan'dan Ardıl Barajı Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement