Müftülük Görevlilerine Güvenli Trafik Hareketleri Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Müftülük Görevlilerine Güvenli Trafik Hareketleri Semineri Verildi

İl Müftülüğü görevlilerine yönelik Güvenlik Trafik Hareketleri Semineri düzenlendi.

24.09.2013 13:23

İl Müftülüğü görevlilerine yönelik Güvenlik Trafik Hareketleri Semineri düzenlendi.

Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Cem Gençer tarafından müftülük görevlilerine yönelik trafik konusunda seminer verildi.

İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Kısım Şefi Metin Altındal'ın sunumu ile başlayan seminer, Hacı Mehmet Gebizli Camisi imam hatibi İsmail Cinel'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, açılışta yaptığı konuşmada, din görevlisinin çok yünlü, sözü dinlenen, önderlik yapan kişiler olduğunu belirtti.

Dini anlatma, önder olma konusunda sıkıntıları olduğunu, toplumsal hayatta dini, ahlaki, ibadet, adabı muaşeret, ticaret ve toplumsal kuralları anlatma, öğretme ve örnek olma gibi bir misyonları bulunduğunu anlatan Aydın, "Çünkü Efendimizin anlattıklarını bizzat yaşaması sebebiyle insanlar islam'a giriyordu. Onun için her işlerini ona soruyorlardı. Dolayısıyla çok okumalı ve kendimizi yetiştirmeliyiz, danışılan olmalıyız. Bu yüzden bu türlü seminerlere ihtiyaç var" dedi.

Toplumsal hayatın bir kurallar bütünü olduğunu,  bu kurallara uyulmasında sorumlulukları bulunduğunu düşündüğünü dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

"Trafik konusunda da böyle. Yerdeki bir engeli, taşı kaldırmayı emreden dinin salikleri olarak bize çok büyük işler düşmektedir. Bu kuralların uyulmasında bizler de toplumumuza yardımcı olmalıyız. İnsanların karşısındaki kişileri anlaması yönünde empati yapmaları ve bu vesile ile kötülüklerden uzaklaşmaları gerekir. Hz. Peygamberin tavsiyelerinden biri de empatidir."

Gençer ise Antalya Valiliği koordinesinde RS10 Güvenli Trafik Hareketi ile ilgili tüm birimlerde bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini, özellikle din görevlilerine yönelik seminere önem verdiğini kaydetti.

Din görevlilerinin toplumun büyük kesimine hitap etmesi sebebiyle seminerin verimli olacağını vurgulayan Gençer, seminerde emniyet kemeri, ışık ihlali, yaya üstünlüğü ve hatalı sollama gibi konularda bilgi verdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müftülük Görevlilerine Güvenli Trafik Hareketleri Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement