Muş Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Muş Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Muş Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 195 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

17.12.2015 13:26

Muş Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 195 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Yaklaşık bir aydır Hizmet-İş Sendikası temsilcileriyle yapılan görüşmeler neticesinde, Muş Belediyesi'nde görev yapan işçiler için belediye meclis salonunda iki yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Yüzde 10 zam da verilen sözleşmeyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, sendika ile sözleşme imzalamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, alınan sonucun emek veren tüm arkadaşlara hayırlar getirmesini diledi.

Belediyede çalışmanın diğer kurumlarda çalışmaktan biraz farklı olduğunu hatırlatan Asya, "Peygamber Efendimizin, 'En hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır' düsturuyla bizden hizmet bekleyen insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda kendi memleketimizin yolunu, kaldırımını, temizliğini yaparak hem halkımıza hizmet ediyoruz hem de vermiş olduğumuz emeğin karşılığını alıyoruz" diye konuştu.

Asya, toplu sözleşme kapsamında 2016 ve 2017 yıllarında maaşlarınıza yüzde 10 zam uygulanacağını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bu durumda birinci yılda yevmiyemiz 116 lira 50 kuruş, kıdem 27 lira, yemek ücreti 252 lira, yakacak yardımı 175 lira, sorumluluk tazminatı 100 lira, giyim 66 lira, koku tazminatı 77 lira, direksiyon tazminatı 66 lira, kasa tazminatı 220 lira, zabıta ve itfaiye maktu mesaisi de 390 liraya tekabül etmektedir."

Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır da yaptığı konuşmada, Başkan Asya ve birim amirlerine teşekkür etti.

Yaşar, "Uzun bir süredir toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi yapıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki bugün sorunsuz ve adil bir kararla sözleşmemizi imza altına alıyoruz. Görüşmelerimiz sırasında işçilerimizin hakkını korurken kurumun imkanlarını da gözettik. Sınırları zorlayarak bu oranı belirledik. Sözleşmemizin emekçi kardeşlerimize ve kurumumuza hayırlar getirmesini dilerim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Asya ve Şube Başkanı Kalır, toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement