Narman'ın Geleneksel Lezzeti "Höllük Kahvesi" - Son Dakika
Yerel

Narman'ın Geleneksel Lezzeti "Höllük Kahvesi"

Narman ilçesinde, yöresel olarak "höllük" adı verilen ateşte ısıtılmış kilde yavaş yavaş pişirilerek hazırlanan "höllük kahvesi", lezzetiyle dikkat çekiyor.

06.11.2015 10:40

Narman ilçesinde, yöresel olarak "höllük" adı verilen ateşte ısıtılmış kilde yavaş yavaş pişirilerek hazırlanan "höllük kahvesi", lezzetiyle dikkat çekiyor.

Narman'ın geleneksel "höllük kahvesi", ilçedeki bir kafeteryada yeniden lezzet düşkünleriyle buluştu. Yöresel olarak "höllük" olarak adlandırılan "ateşte ısıtılmış kil" içine gömülen cezvede, yavaş yavaş pişirilen "höllük kahvesi" müşterilerin de beğenisini topladı.

Kafeterya işletmecisi Serhat Bilici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir arkadaşının önerisi üzerine, Türk kahvesini müşterilerine ilçenin geleneksel yöntemiyle sunmaya başladığını belirtti.

"Höllük" içinde yavaş yavaş pişen kahvenin hem kıvamlı hem de daha köpüklü olduğunu dile getiren Bilici, müşterilerinin "höllük kahvesinin" tadından memnun kaldıklarını ve sırf bu kahveden içmek için gelenlerin olduğunu söyledi.

Kafeteryada "höllük kahvesini" hazırlayan Filiz Temel ise bu kahve pişirme tekniğini ilk defa burada görerek öğrendiğini belirterek, "Diğer kahvelere nazaran yapımı daha kolay. Kahvemizi, ocakta kızdırılan 'höllük' içerisine koyduğumuz cezvede pişiriyoruz. Kendi halinde ağır ağır pişen kahveler, hem lezzetli hem de köpükleri bol oluyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Narman'ın Geleneksel Lezzeti 'Höllük Kahvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement