Ödemiş Hem'den "İşaret Dili Kursu" - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Hem'den "İşaret Dili Kursu"

Ödemiş Hem\'den "İşaret Dili Kursu"

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün "İşaret Dili Kursu" açma çalışmaları, Ödemiş Devlet Hastanesi'nden gelen talep sonrası sonuca ulaştı.

15.08.2013 10:51

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün "İşaret Dili Kursu" açma çalışmaları, Ödemiş Devlet Hastanesi'nden gelen talep sonrası sonuca ulaştı.

Ödemiş Devlet Hastanesi'nde işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nden İşaret Dili kursu açılması talebinde bulundu. Talep sonrası hastane personeli ve Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne doğrudan başvuran kursiyerlerin katılımıyla 5 Ağustos'ta Ödemiş Devlet Hastanesi'ndeki Konferans Salonu'nda kurs başladı.

Toplam 120 saat üzerinden haftada 4 gün gerçekleştirilen kursta eğitmen olarak Mehmet Karacan görev alıyor. Kursta işaret dili ve çevre, okul ve eğitim işaretleri, gıda ve giyim işaretleri, duygular ve eşyalar, zaman ve zaman dilimleri, trafik ve canlılar, meslekler, karşılıklı konuşma konularında kursiyerlere eğitim veriliyor.

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin, bu kursu açmaktaki amaçlarının işitme engelli vatandaşların yaşantılarını kolaylaştırmak olduğunu belirtti. Kursların toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda açılmaya devam edeceğini söyleyen Ergin, bu kursun açılmasındaki katkılarından dolayı Ödemiş Devlet Hastanesi yöneticilerine de teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Hem'den 'İşaret Dili Kursu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement