Palandöken Belediyesi'nden 2013 Takvimi - Son Dakika
Yerel

Palandöken Belediyesi'nden 2013 Takvimi

Palandöken Belediyesi, ilkini 2011'de yayınladığı Erzurum Şehir Takvimi'ni 2013 yılı için güncelleyerek yayımladı.

03.12.2012 12:24

Palandöken Belediyesi, ilkini 2011'de yayınladığı Erzurum Şehir Takvimi'ni 2013 yılı için güncelleyerek yayımladı.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, şehrin tarihine ve kültürel yaşamına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirti. Bulutlar, takvimin 365 yaprak ve yaklaşık 730 sayfalık bir ansiklopedi niteliğinde olduğunu ifade etti.

Bulutlar, 2011 ve 2012 yılı takvimlerinin yapraklarında yer alan şehrin sosyo-kültürel hayatından kesitlerin beğeni kazanması üzerine üçüncüsünü yayınlamaya karar verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"2011'de Erzurum'da bir ilki gerçekleştirerek Erzurum Şehir Takvimi hazırlatarak, bastırdık. 365 yaprak yaklaşık 730 sayfalık küçük bir Erzurum ansiklopedisi mahiyetinde olan bu takvim gerek Erzurum'da gerekse ülkemizde ilgiyle karşılandı. Yıl boyunca yoğun talepte bulunulan takvimimiz başkan yardımcımız tarihçi Muzaffer Taşyürek tarafından tekrar güncellenerek yeni bir formatta tekrar hazırlanarak dağıtılacak."

Takvimde, Erzurum'un tarihinin, turizminin, sosyal hayatının, geleneklerinin, göreneklerinin, milli ve manevi değerlerinin, siyasetçilerinin, devlet adamlarının, manilerinin, türkülerinin, şiirlerinin, ninelerinin ve yemeklerinin yer aldığına dikkati çeken Bulutlar, şunları kaydetti:

"Ermeni mezaliminden, Sarıkamış harekatına, Erzurum'un kurtuluşundan, Milli Mücadele-Erzurum Kongresi'ne kadar birçok önemli olay takvimimizde yer almaktadır. Takvimimiz yerel takvimi de kapsamaktadır. Erzurum'da iklim olarak yaşanan günler de takvimde yer almaktadır. Namaz vakitlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın hesapladığı namaz vakitleri esas alınmıştır. Her sayfada Erzurum'un geçmişiyle günümüzü mukayese ettirecek fotoğraflar yer almaktadır. Ön sayfasındaki kronolojik bilgiler Erzurum tarihiyle ilgili tarihi bilgilerdir."

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Palandöken Belediyesi'nden 2013 Takvimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement