Personele 'İç Kontrol Eğitimi' Verildi - Son Dakika
Yerel

Personele 'İç Kontrol Eğitimi' Verildi

Personele \'İç Kontrol Eğitimi\' Verildi

Atakum Belediyesi çalışanlarına yönelik, "5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu" konulu eğitim düzenlendi.

11.02.2014 12:21

Atakum Belediyesi çalışanlarına yönelik, "5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu" konulu eğitim düzenlendi.

Sayıştay Uzman Denetçileri Onur Derici ve Turan Yaşar, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve gerçekleştirme görevlilerinin de katıldığı, "5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu" ile ilgili bir eğitim semineri verdiler.

Seminer öncesi bir konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, bu tür eğitimlere önem verdiğini, bu nedenle sık yaptıklarını belirterek, "İşimiz konusunda eksiklerimizi gidermek,bilgimizi tazelemek ve yenilemek için kişinin kendisini geliştirmesi gereklidir. Bunu çeşitli yollardan ve bunun gibi konunun uzmanı kişilerden eğitim alarak yapabiliriz. Sizler ne denli bilgili ve birikimli olursanız hem belediyenin hem de halkın işini o kadar kolay ve zamanında yaparsınız" dedi.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile ilgili başkan yardımcıları, müdürler ve gerçekleştirme görevlilerine seminer veren Sayıştay Uzman Denetçileri Onur Derici ve Turan Yaşar ise, "İç kontrol, kurum faaliyetlerindeki iş ve işlem süreçlerinde yer alan muhtemel riskleri karşılamak, eksiklik ve aksaklıkları gidermek için geliştirilen iş veya işlemler bütünüdür", bunu bizzat personel kendi kendine uygular. Bunun 18 standardı ve 79 şartı vardır. İç kontrol sistemi, yönetimin amaçlarının etkili ve etkin bir şekilde başarılmasını, yasalara ve düzenlemelere uygunluğu, varlıkların korunmasını, hata ve düzensizliklerin azalmasını, tam ve güvenilir kayıt tutulmasını, zamanında ve güvenilir mali raporlama sağlar. Kontrol sisteminin ana unsurları ise, kontrol ortamı, risk değerlendirmesi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izlemedir" şeklinde konuştular. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Personele 'İç Kontrol Eğitimi' Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement