Pursaklar'da Nostaljik Ramazan Akşamları Başladı - Son Dakika
Yerel

Pursaklar'da Nostaljik Ramazan Akşamları Başladı

Pursaklar\'da Nostaljik Ramazan Akşamları Başladı

ANKARA (İHA) – Pursaklar’da nostaljik Ramazan akşamları başladı.

12.06.2016 12:25

ANKARA (İHA) – Pursaklar'da nostaljik Ramazan akşamları başladı. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini de içinde bulunduran bir aydayız. Bu ayda dargınlıklar ortadan kalkmalı, küskünler barışmalı, birlik beraberlik içinde olmalıyız" dedi.

Pursaklar Belediyesinin geleneksel Ramazan etkinlikleri Şehit Salim Akgül Parkı'nda başladı. Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte birbirinden renkli anlar yaşandı. Her akşam, iftar sonrası başlayan programlarda Türk Tasavvuf musikisi, Hacivat-Karagöz oyunu, aşık-maşuk, kukla gösterileri, ateşbaz gösterileri, bilgi yarışmaları, illüzyon gösteresi yer alıyor. 7'den 70'e hemen her yaş grubuna hitap eden etkinliklerde yerel sanatçılar da halkla buluşuyor. Konserler ise teravih namazı sonrası başlayıp 24.00'a kadar devam ediyor.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUYALIM"

Ramazan etkinliklerinin canlı olarak yayınlandığı Hedef Radyo'da konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, birlik ve beraberlik mesajları verdi. "Biz millet olarak ecdadımızdan aldığımız güzelliklerin unutulmaması için bu geceleri tertip ediyoruz" diyen Çetin, Ramazan ayının birlik ve beraberlik içinde, yardımlaşarak, ibadet yapılarak geçirilmesi gerektiğini söyledi. Ramazan ayının içerisinde Kadir Gecesi'nin de bulunduğunu hatırlatan Çetin, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Rabbime şükürler olsun bir Ramazan ayına daha kavuştuk. Siz kıymetli hemşehrilerimizle birlikte güzel günler geçireceğiz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini de içinde bulunduran bir aydayız. Bu ayda dargınlıklar ortadan kalkmalı, küskünler barışmalı, birlik beraberlik içinde olmalıyız. Rabbimin verdiği nimetlere şükredelim. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Allah Resulünün dediği gibi 'Birlikte rahmet vardır, ayrılıkta ise azap vardır.' Bizler birlikte olduğumuz sürece Rabbim rahmetini esirgemez. Bu aylar çok önemlidir. Yardım, hoşgörü, muhabbet ve bağışlanma duygularımızı hat safhaya çıkarmalıyız. Bizler belediye olarak 12 yıldır buna dikkat ediyoruz."

RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE NELER VAR?

Geniş bir alanı kapsayan Şehit Salim Akgül Parkı'na çok sayıda Ankara Evi görünümlü stant kuruldu. Park içerisinde yer alana yarı açık amfi tiyatroda ise Türk Tasavvuf konserleri, Hacivat-Karagöz, aşık-maşuk, ateşbaz, illüzyon gösterileri yer alıyor. İftardan sonra başlayan etkinlikler gece yarısına kadar devam ediyor. Stantlar ise gündüzleri de hizmet veriyor. Önümüzdeki günlerde Ömer Döngeloğlu, Zekai Tunca, Bekir Develi, Suat ve Behzat Uygur tiyatroları Pursaklar halkı ile buluşacak. Etkinliklerin yapıldığı alanın güvenliğini ise Pursaklar Belediyesi zabıta ekipleri ile özel güvenlik personeli sağlıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar'da Nostaljik Ramazan Akşamları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement