Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Karasu ve Kocaali ilçelerimizin içme suyu geleceği güvence altına alınacak.

27.12.2015 13:44

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Karasu ve Kocaali ilçelerimizin içme suyu geleceği güvence altına alınacak. Yatırımımız, bölgede inşa etmeyi planladığımız Çamdağı Barajı ile de entegre olacak" dedi.

Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5,2 milyonluk Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yapım çalışmalarına başlandığını belirtti.

Kuzeyin içme suyunun geleceğini güvence altına aldıklarını vurgulayan Toçoğlu, "Şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda altyapı yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda da ilçelerimizin içmesuyu geleceği adına önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Sağlam hatlar, arıtma tesisleri inşa ettik. Yeni dönemde de yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda Karasu ve Kocaali ilçelerimize hizmet verecek Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yapımına başladık" diye konuştu.

Toçoğlu, Şerbetpınarı'nda, 3 bin 200 metrekare alan üzerinde yapımına başladıkları tesisin, yüksek teknolojiye sahip olacağını bildirerek, şöyle konuştu:

"Çalışmalar kapsamında 440 metreküplük içme suyu deposu da inşa edilecek. En ileri arıtma işleminin uygulanacağı içme suyu, bol ve kesintisiz bir şekilde hemşehrilerimizin çeşmelerine ulaşacak. Bu yatırımımızla Karasu ve Kocaali'ye bağlı bazı mahallelerimizde zaman zaman yaşanan yetersizlik ve bulanıklık sorunu kesin çözüme kavuşacak. Karasu ve Kocaali ilçelerimizin içme suyu geleceği güvence altına alınacak. Yatırımımız, bölgede inşa etmeyi planladığımız Çamdağı Barajı ile de entegre olacak."

"Tüm Sakaryalıları Engelsiz Kafe'ye bekliyoruz"

Sakarya'nın ilk Engelsiz Kafesi, vatandaşları ağırlamaya devam ediyor.

Kafe işlekmecisi Ferruh Kaledibi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kafenin Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını ve Beyazay Derneği tarafından işletildiğini bildirdi.

Kaledibi, Engelsiz Kafe'nin engellilerin rahatlıkla ulaşabildiği ve sosyal alana katılabildikleri örnek bir mekan olduğunu ifade ederek, "Bilindiği üzere açılışımızı 1 Aralık tarihinde gerçekleştirmiştik. Halkımızın o günden bu yana yoğun bir ilgisi var. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu ilgi artacaktır. Tüm Sakaryalıları Engelsiz Kafe'ye bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement