Salihli Tso'dan Üyelerine Çağrı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Salihli Tso'dan Üyelerine Çağrı Açıklaması

Salihli Tso\'dan Üyelerine Çağrı Açıklaması

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, geçtiğimiz günlerde TBMM’de kabul edilen torba yasada iş dünyasını ilgilendiren maddeler bulunduğunu, aidat ödemelerinde sağlanan avantajlardan yararlanmak için 1 Aralık 2014 tarihine kadar Oda’ya başvurulması gerektiğini kaydetti.

23.09.2014 17:41

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, geçtiğimiz günlerde TBMM'de kabul edilen torba yasada iş dünyasını ilgilendiren maddeler bulunduğunu, aidat ödemelerinde sağlanan avantajlardan yararlanmak için 1 Aralık 2014 tarihine kadar Oda'ya başvurulması gerektiğini kaydetti.

TBMM tarafından kabul edilen ve Resmi Gazete'de 11 Eylül tarihinde yayınlanan İş Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkında kanun iş dünyasını yakından ilgilendiren maddeler içeriyor. Anılan kanunla TOBB kanununa geçici bir madde eklenerek, oda ve borsa üyelerinin yıllık ve munzam aidatları, navlun hasılatından alınacak oda payları, borsa tescil ücretleri ile oda ve borsaların TOBB'a olan aidat borçları düzenleniyor.

Gecikmiş aidatları bulunan üyelerin 1 Aralık 2014 tarihine kadar Oda'ya başvurmaları halinde yasanın getirdiği avantajlardan yararlanabileceğini belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, üyelerin geçici 18. maddede düzenlenen taksitlendirme ve indirim imkanlarından istifade edebilmesi için Kasım ayı sonuna kadar oda ve borsalara bir dilekçe ile başvurmasını istedi. Yüksel, düzenlemenin geçici madde kapsamında yapıldığını ve bir defaya mahsus uygulanacağını da hatırlattı. Ayrıca, kabul edilen yeni torba yasada gelir vergisi, kurumlar vergisi, SSK kurum borçları, gümrük vergileri, Katma Değer Vergileri, özel tüketim vergileri, Esnaf Sanatkar Odaları borçları, üniversite harçları, araç muayene borçları gibi birçok alanı kapsadığını ifade etti.

"KANUNA EKLENEN GEÇİCİ MADDE"

Kanuna eklenen maddeye göre, üyelerin oda ve borsalara olan aidat, navlun hasılatından alınacak oda payları ve borsa tescil ücreti ile oda ve borsaların da TOBB'a olan aidat borçları asıllarının ödenmemiş kısmının tamamı ile bunlara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer'i alacaklar yerine bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın; birinci taksiti bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar, kalanı üçer aylık dönemler halinde sekiz eşit taksitte ödemeleri halinde, bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer'i alacakların ve borç asıllarının bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde ise ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer'i alacakların tahsilinden vazgeçiliyor. Bu madde hükmünden yararlanılabilmesi için, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar alacaklı birime başvurulması gerekiyor. Madde kapsamında ödenmesi gereken tutarların maddede öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde, ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer'i alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tahsil edilecek. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli Tso'dan Üyelerine Çağrı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement