Siirt'in Menengiç Kahvesi Avusturalya'da Tanılıtlı - Son Dakika
Yerel

Siirt'in Menengiç Kahvesi Avusturalya'da Tanılıtlı

Siirt\'in Menengiç Kahvesi Avusturalya\'da Tanılıtlı

Siirt 56 Ürününü Araştırma Geliştirme Tanıtım ve Rehberlik Derneği vasıtasıyla temin edilen Siirt menengiç kahvesi, Avusturalya’da bir üniversitede açılan fuarla tanıtıldı.

30.05.2016 13:21

Siirt 56 Ürününü Araştırma Geliştirme Tanıtım ve Rehberlik Derneği vasıtasıyla temin edilen Siirt menengiç kahvesi, Avusturalya'da bir üniversitede açılan fuarla tanıtıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Vehip Emrah, Siirt menengiç kahvesinin ülke sınırlarını aşarak Avusturalya'da düzenlenen bir etkinlikte yapılan tanıtımla büyük ilgi gördüğünü söyledi. Son 20 yıl içinde yaptıkları tanıtımla Siirt'in birçok ürününün Türkiye'ye hatta dünyaya açıldığını belirten Dernek Başkanı Emrah, bu ürünler içinde Siirt fıstığı, Pervari balı, Şirvan zivzik narı, Eruh üzümü, menengiç kahvesinin artık bir marka haline geldiğini söyledi. Emrah, "Siirt tanıtım derneği olarak son 20 yılda Siirt ürünlerinin tanıtımı için gösterdiğimiz gayretlerin meyvesini yeni yeni almaya başladık. Bugün dünyada büyük güç olan 'markalaşma' konusunda ilimizin büyük sıkıntıları vardı. Kurumlarım yapamadığı tanıtım çalışmalarını kendi kişisel gayretimle Türkiye'nin 81 ilini defalarca gezerek daha önce hazırladığımız 'Türkiye'de ve dünyada Siirtliler' adlı tanıtım kitabını 40 ülke ve 81 ile dağıttık. Ayrıca gittiğimiz her yere de Siirt fıstığını, menengiç kahvesini, perde pilav tenceresi, zivzik nar suyu, sumak gibi ürünleri de hediye ederek tanıtımın önünü açtık. Her fuar ve Siirt günlerinde açtığımız stantlarda da tanıtım yaptık. Nitekim önceki gün de Avusturalya'da bir üniversitede doktoro yapan bir Türk vatandaşımızın benimle iletişime geçmesi sonucu kendisine menengiç kahvesini gönderdim. Kendisi de menengiç kahvesi ile ilgili tez hazırladı. Daha sonra menengiç kahvesini burada açtığı stantta tanıttı. Önümüzdeki günlerde de açacağı kafede bunu tanıtacak. İlimiz için büyük bir tanıtım olarak görüyoruz" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'in Menengiç Kahvesi Avusturalya'da Tanılıtlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement