Silifke'de Yörük Müzesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Yörük Müzesi Açıldı

Silifke'de, Mara Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yörük Müzesinin açılışını yapıp, yörük gecesi düzenledi.

11.03.2014 17:58  Güncelleme: 18:30

Silifke'de, Mara Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Çadıra Doğan Güneş - Yörük Kültürünün Yaşatılması ve Geliştirilmesi" projesi kapsamında Yörük Müzesi açılışı yapılıp, yörük gecesi düzenlendi.

Dernekler Daire Başkanlığı destekli proje kapsamındaki Yörük Müzesinin açılışı, Silifke Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Bayram Ali Öngel ile AK Parti Silifke Belediye Başkan Adayı Bilal Özkan tarafından yapıldı.

Dernek Başkanı Şamil Şen, açılışta yaptığı konuşmada, yörük kültürünün günümüzde unutulmaya yüz tuttuğunu, ancak dernek olarak bu proje kapsamında bir takım faaliyetler yaparak yörük kültürünü yeni nesillere aktarmaya çalıştıklarını kaydeti.

Yörük Müzesi'nde elli altmış yıl öncesine ait manevi değeri yüksek eşyaların olduğunu ifade eden Şen, "Günümüzde bu eşyaların birçoğu kullanılmıyor ancak dedelerimiz atalarımız bu eşyaları kullanarak ihtiyaçlarını karşılamışlar, hayatlarını sürdürmüşler" dedi.

Amaçlarının daha çok kişiye bu eşyaları göstererek yörük kültürü değerlerini yaşatmak olduğunu anlatan Şen, vatandaşları müzeyi ziyaret etmeye davet etti.

Müzenin açılışından sonra yörük gecesi etkinliği düzenlendi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silifke'de Yörük Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement