Siverek'ten Kısa - Son Dakika
Yerel

Siverek'ten Kısa

Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçede hizmete açılan çay şekeri ambalajlama tesisinde incelemelerde bulundu.

14.03.2012 19:20

Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçede hizmete açılan çay şekeri ambalajlama tesisinde incelemelerde bulundu.

Hersanlıoğlu, beraberindekilerle Camikebir Mahallesi'nde bir girişimci tarafından yaptırılan tesisi ziyaret etti. İşletme sahibi Mehmet Fetahlı ile bir süre görüşen ve tesisle ilgili bilgi alan Hersanlıoğlu, burada yaptığı açıklamada, ilçede sanayi yatırımlarının istenilen düzeyde olmadığını belirtti.

Bölgede faaliyet gösteren işadamlarının daha çok sanayiye yönelmesi gerektiğini belirten Hersanlıoğlu, bunun için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

-Halk Kütüphanesi kurulması talebi

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Koçali Aymaz, mevcut halk kütüphanesinin ihtiyaca cevap vermediğini belirterek, yeni bir kütüphane kurulması gerektiğini söyledi.

Aymaz, Siverek'in nüfus ve coğrafi alan bakımından bazı illerden büyük olduğunu belirterek, ilçede 68 bin öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğünü ifade etti.

Çoğunluğu öğrenci, yılda 100 bin civarında vatandaşın kütüphaneden faydalandığını ifade eden Aymaz, mevcut binanın ihtiyaca cevap vermediğini bu nedenle yeni bir kütüphane binası yapılmasının şart olduğunu dile getirdi.

-Geçici işçilerin talebi

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çeşitli kamu kurumlarında istihdam edilen geçici işçiler daimi kadroya geçmek istiyor.

İlçe Halk Kütüphanesi önünde bir araya gelen işçiler adına basın açıklaması yapan Tahsin Serkendiz, kendilerine iş imkanı sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teşekkür etti.

TYÇP kapsamında çok sayıda gencin istihdam edildiğini ifade eden Serkendiz, çalışanların faaliyet gösterdikleri alanlarda daimi kadroya alınmayı talep ettiklerini ifade etti.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siverek'ten Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement