Solhan'daki Silahlı Kavga Davası - Son Dakika
Yerel

Solhan'daki Silahlı Kavga Davası

Bingöl'ün Solhan ilçesinde 2005'te 5 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

05.07.2012 18:01

Bingöl'ün Solhan ilçesinde 2005'te 5 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Bingöl yerine Gümüşhane 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, taraflardan katılan olmadı. Duruşmada taraf avukatları ise hazır bulundu.

Duruşmada, mahkeme heyeti başkanı, celse arası ifadeleri alınan sanıklardan Mahmut Karadağ ve oğlu Behçet Karadağ'ın Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasını ve duruşmalardan vareste tutulmalarını istediğini bildirdi.

Mahkeme heyeti, bozma ilamına ilişkin diğer sanıkların ifadesinin alınması amacıyla duruşmayı erteledi.

Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Erbakan Caddesi'nde 12 Ekim 2005'te, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları ölmüş, 13 kişi yaralanmıştı.

Kavgaya karıştığı iddia edilen Mahmut Karadağ ile oğulları Nihat ve Behçet Karadağ'ın yanı sıra aralarında dönemin ilçe belediye başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun da bulunduğu 21 sanık hakkında dava açılmıştı.

Gümüşhane 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkemenin verdiği ilk kararın Yargıtayca bozulması üzerine davayı ikinci kez karara bağlayan mahkeme heyeti, son kararında 21 sanıktan Mahmut Karadağ'ı, Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları'nı öldürmek, Niyazi Çavuşoğlu, Oktay Mollaoğulları, Mustafa Bolat, Baran Mollaoğulları, Yusuf Sevinç, Furkan Gelmez ve Selami Azat'ı yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan toplam 90 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanıklardan Nihat Karadağ'ın, "Bilal Mece, Yavuz Bayır ve Mahsum Ağaç'ı yaralama" suçundan 5 yıl, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 10 ay hapis, Oktay Mollaoğulları'nun, "kasten adam yaralamak"tan 7 yıl 6 ay, Baran Mollaoğulları'nın 2 yıl 1 ay, Abdurrahman Bengiz ve Ahmet Bitmez'in 3 ay 10 gün, Nazım Karadağ'ın da 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştıran heyet, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu diğer 15 sanığın ise çeşitli suçlardan beraatına karar vermişti.

Yargıtay, yerel mahkemenin bu kararını da "savunma hakkının kısıtlandığı" gerekçesiyle bozmuştu.

Muhabir: Osman Yetim

Yayıncı: Tuncay Bekar - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Solhan'daki Silahlı Kavga Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement