Tarsus'ta "3. Bahar 2 Projesi" - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta "3. Bahar 2 Projesi"

Tarsus Sağlık Müdürlüğü tarafından kimsesiz ve yaşlı vatandaşlar için hayata geçirilen "3. Bahar 2" projesiyle 272 kişiye ulaşıldı.

28.01.2015 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Sağlık Müdürlüğü tarafından kimsesiz ve yaşlı vatandaşlar için hayata geçirilen "3. Bahar 2" projesiyle 272 kişiye ulaşıldı.

Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, yaptığı açıklamada, projenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDAV) tarafından finanse edildiğini ve 130 bin 605 lira bedelli olduğunu söyledi.

Proje kapsamında hazırlanan ekibin kimsesiz ve yaşlı vatandaşların evlerine giderek, ev ve çevre temizliği yaptıklarını belirten Kaleli, şöyle konuştu:

"Evde kalanların kirli giysilerini toplandı ve bunlar Sağlık Müdürlüğü'nde oluşturduğumuz çamaşırhane ve ütüleme ünitesinde yıkanıp, ütülendi. Söz konusu proje kapsamında 4 kişi görevlendirdik. Amacımız yatağa bağımlı, yardıma ve bakıma muhtaç, yaşlı ve kimsesi olmayan hastalara ulaşıp, sağlık ve bakım hizmeti vermekti. 272 yaşlı, kimsesiz veya yatağa bağımlı hastaya düzenli olarak hizmet verdik."

Kaleli, projede hedef sayının 170 kişiyken 272 kişiye ulaşıldığını, ulaşılan hedef kitleye 990 kez ev temizliği, 764 kez çamaşır yıkama ve ütüleme, 525 kez kuaförlük ve 2 bin 261 kez berberlik hizmeti olmak üzere toplam 4 bin 540 kez hizmet verildiğini belirterek, projenin ilk ayağından da 260 kişinin yaralandığını sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta '3. Bahar 2 Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement