TED'den TEOG Başarısına Tam Eğitim Bursu - Son Dakika
Yerel

TED'den TEOG Başarısına Tam Eğitim Bursu

TED\'den TEOG Başarısına Tam Eğitim Bursu

TEOG sınavında başarılı Surlu öğrenciye, ülkenin en kaliteli eğitim yuvalarının başında gelen Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından tam eğitim bursu verildi.

12.02.2016 16:05

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalar nedeniyle eğitimini başka okulda sürdüren, yaşadığı olumsuzluklara rağmen TEOG sınavında başarılı olan öğrenciye, ülkenin en kaliteli eğitim yuvalarının başında gelen Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından burs verildi. TED Diyarbakır Koleji Kurucu Müdürü Ozan Demiralp, "Şakir evladımız gelecek vaat eden bir çocuğumuz ve sınava girmeden bu tam eğitim bursunu hak etti. Eğitim yaşamı boyunca tüm masraflarını A'dan Z'ye TED karşılayacak" dedi. TED Diyarbakır Koleji'nde 5 Mart tarihinde tam bursluluk sınavı olacağını hatırlatan Demiralp, herkesi sınavına katılmaya da davet etti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle eğitimine başka okulda devam ederek TEOG sınavında başarılı olan öğrenci, burs kazandı. Mehmet Şakir Duru, yaşadığı olumsuzluklara rağmen TEOG sınavında 120 sorudan 110 net yapma başarısını gösterdi. Başarısından dolayı öğrenciye, Türkiye'nin en kaliteli eğitim yuvalarının başında gelen Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından burs verildi.

Sakin bir kente gideceğini belirten Duru, "Artık silah seslerinden uzak, sakin bir okulda eğitim göreceğim için çok huzurluyum. Bu durum heyecan verici. Yaşadıklarımızdan dolayı yeteri kadar derslerime konsantre olamıyordum, şimdi derslerime daha çok çalışıp, daha başarılı olacağım. Yoğun şekilde çalışıp, eğitim alamadığım günleri telafi edeceğim" diye konuştu.

"Mehmet Şakir'i. Karabük'e tam eğitim bursu ile gönderdik"

TED Diyarbakır Koleji Kurucu Müdürü Ozan Demiralp, Mehmut Şakir Duru'nun çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Mehmet Şakir Duru çocuğumuz Alparslan Ortaokulu'nda 8 sınıf öğrencisiyken bu olaylardan ailesiyle birlikte başka bir yere gitmek zorunda kalıyor. Bu arada TEOG sınavına giriyor. 120 soruda da 110 net yapıyor ve gayet başarılı. Sonrasında da bu duyulduktan sonra TED Genel Merkez devreye girerek aileyi kurumlarında eğitim görmesi için ikna etti. TED Genel Merkezimiz Şakir'i Karabük'e gönderdi. TED Diyarbakır olarak bizde 7. sınıfa kadar eğitim var. O nedenle kendi okulumuza alamadık Mehmet Şakir'i. Karabük'e de tam eğitim bursu ile gönderdik" dedi.

"Tam eğitim bursu hayata 1-0 önde başlatıyor"

TED'den tam eğitim bursu alanların hayata 1-0 önde başladığını dile getiren Demiralp, "Şunu da belirtmek istiyorum tam eğitim bursu, öğrencinin kılık kıyafetinden, yeme içmesine, eğitim öğretiminden tüm masrafına kadar üniversite sona kadar yani eğitim süreci tamamen bitene kadar devam ediyor. Tam eğitim bursu ile okuyanlar genelde ciddi manalarda başarılı oluyorlar. Tıp, Hukuk gibi bölümleri kazanıyorlar ve kesinlikle başarı vardır" diye konuştu.

Tam bursluluk sınavı son başvuru 15 Şubat

"TED Diyarbakır Koleji okulumuzda 5 tam eğitim bursu ile okuyan öğrencimiz var" diyen TED Diyarbakır Koleji Kurucu Müdürü Ozan Demiralp, bu yıl da tam bursluluk sınavlarının olacağını hatırlatarak, "Geçen sene aldığımız 5 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz Diyarbakır'ın değişik yerlerinden gecekondulardan gelen öğrencimiz var bizim. Bu senede 5 Martta yapılacak sınavlarımız ve 15 Şubat'a kadar da sınav başvurular yapılabilecek. www.ted.org.tr adresinden başvurular alınıyor. Burada şart öğrenci başarılı olacak 85 karne notu olacak ve ailenin toplam geliri 2 bin 500 geçmeyecek. Fakir diyebileceğimiz bir seviyede. Tam eğitim bursunu alabiliyor çocuklarımız. Ve biz bu başarılarını daha da artırarak devam ettiriyoruz. Şakir evladımız da gelecek vaad eden bir çocuğumuzda sınava girmeden bu tam eğitim bursunu hak etti" şeklinde konuştu. Demiralp, herkesi tam bursluluk sınavına da katılmaya davet etti.

"Şakir çok başarılı bir şekilde geri gelip memleketine hizmet edecek"

Şakir bir beyanında, "Çok başarılı olup kentime hizmet etmek istiyorum" dediğini hatırlatan Demiralp, Muhmet Şakir Duru'nun çok iyi bir meslekte ve çok başarılı biri olarak memleketine gelerek hizmet vereceğine olan inancının da yüksek olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel TED'den TEOG Başarısına Tam Eğitim Bursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement