Toroslar Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Toroslar Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Toroslar Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 32 köy ve 5 beldenin Toroslar Belediyesi’ne bağlanmasıyla birlikte ilçenin gelişmesi ve yaşam kalitesinin daha da yükselmesi için planlar yaptıklarını ve projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını bildirdi.

03.06.2014 16:27

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 32 köy ve 5 beldenin Toroslar Belediyesi'ne bağlanmasıyla birlikte ilçenin gelişmesi ve yaşam kalitesinin daha da yükselmesi için planlar yaptıklarını ve projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını bildirdi.

Toroslar Belediye Meclisi, Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısını, Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığında yaptı. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Korukent Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, Mimar Sinan Bulvarı'nın kuzeyi ile 96017 Sokak'ın güneyinde, 2 bin 935 adanın bitişiğinde yer alan parka Şehit Pilot Üsteğmen Fikri Dilsiz isminin verilmesine ilişkin teklif görüşülerek, oy birliğiyle Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu'na sevk edildi. Plan değişikliği teklifleri ile ihtisas komisyonlarından gelen raporların da görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Başkan Tuna, meclis üyelerine yeni dönemde gerçekleştirecekleri hizmet ve projelerini anlattı.

Tuna, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra, 'Seçim bitti, ayağımızı gazdan keselim' mantığı ile değil, aynı hız ve aynı tempo içerisinde hizmetlerine durmadan devam ettiklerini söyledi. Seçim öncesinde devam eden ve seçim sonrasında hayata geçirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi veren Tuna, 32 köy ve 5 beldenin Toroslar Belediyesi'ne bağlanmasıyla birlikte genişleyen coğrafyada Toroslar'ın gelişmesi ve yaşam kalitesinin daha da yükselmesi için planlar yaptıklarını ve projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını kaydetti. Tuna; "Toroslar Belediyesi olarak 30 Mart 2014 tarihinden sonra bölgemizin kalkınması ve yaşam kalitesinin 21. yüzyıl şartlarına uygun hale gelmesi için 10 yıldır sarf ettiğimiz çabamızı daha da arttırarak yolumuza devam ediyoruz. Yeni genişleyen coğrafyamızla hizmet alanımız büyüdü. İlçemiz sınırları içerisindeki tüm mahallelerimizde yapılan çalışmaları biliyor, geziyor ve araştırıyorum. Daha önce köy ve belde olan ve şu an mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizde ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Yayla sezonundan önce bu mahallerde bozulan yolları düzelttiklerini dile getiren Tuna, "Gözne ve Ayvagediği Mahallelerimizde bulunan futbol sahalarında, tribün bölümlerinde ve şenlik alanlarında düzenleme ve revize çalışmaları için gerekli tespitlerimizi yaptık ve çalışmalara başlayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz ile birlikte hafta sonu Yavca, Kavaklıpınar, Kurudere ve Arslanköy Mahallelerimizi ziyaret ederek, incelemeler yaptık. Amacımız, şehir merkezinde ne varsa yeni mahallerimizde de olması yönünde icraatlarımızı gerçekleştirmektir. Bunların yanı sıra Akbelen ve Güneykent Mahallelerimizde yaptığımız ada içi çevre düzenleme çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Kaldırım ve asfalt çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor. Kaldırım çalışmalarını şu an Çukurova ve Akbelen Mahallelerimiz ile Çavuşlu Mahallemizin bir bölümünde sürdürüyoruz. Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi'nde 9 bin metrekare alanda, 3 bin kişi kapasiteli inşa ettiğimiz amfi tiyatro ile Çukurova Mahallesi'nde 18 bin metrekare alanda inşa ettiğimiz yüzme havuzu projemizin yapım çalışmaları da hummalı bir şekilde devam ediyor. Yüzme havuzunu Ağustos ayının ortalarında bitirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun yer aldığı Arslanköy Mahallemizde bulunan 1920'li yıllarda inşa edilmiş metruk haldeki Halkevi'ni de revize ederek mimari bir yapıya dönüştüreceğiz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toroslar Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement