Trabzon'da 'Mermer Artığı Tozu' Değerlendirilecek - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da 'Mermer Artığı Tozu' Değerlendirilecek

Trabzon\'da \'Mermer Artığı Tozu\' Değerlendirilecek

Trabzon'da mermer işleme atölyelerinde açığa çıkan atığın değerlendirilmesi konusunda ön çalışmalar başladı.

04.07.2013 15:06

Trabzon'da mermer işleme atölyelerinde açığa çıkan atığın değerlendirilmesi konusunda ön çalışmalar başladı.

Trabzon'da mermer artıklarının bertaraf edilmesinde karşılaşılan sorunlar artıklardan geri dönüşümü için çalışmalara başlandı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın ön çalışmalarını başlattığı mermer artıklarının değerlendirilmesinde öncelikle dünyadaki uygulamalar ele alınacak. Dünya uygulamalarının bölgeye uyarlanabilirliği ve yeni yaklaşımların yanı sıra çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi için çalışılacak.

Trabzon'da mermer işleme sektöründe faaliyet gösteren Ekrem Üçüncü, Zeki Çolak ve Cengiz Eyüpoğlu sektörlerinde ciddi miktarda mermer atığı oluştuğunu, toz halindeki bu artıkları değerlendiremediklerini belirttiler. Artık mermer tozlarının katı atık olarak bertaraf edemediklerini, ilgili belediyelerin yer gösteremediğini ve işletmelerin kanunlar karşısında ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade ettiler. İşlenen mermerlerin 3'de 1 oranında artık verdiğini, bunun önemli bir oran olduğunu vurguladılar.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüşen sektör üyesi firma temsilcileri mermer artıkları karşısında yaşadıkları sorunlarını dile getirdiler.

Mermer artığı tozun değerli olduğunu, geri dönüşümde kullanılabileceğini kaydeden TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, öncelikli olarak dünyadaki uygulamaların araştırılması gerektiğini söyledi. Yapılacak araştırma sonuçlarına göre hareket edilmesi için oda olarak ön çalışmayı başlattıklarını belirten Hacısalihoğlu, kısa zamanda yapılacak olan araştırma sonrasında da sektör üyeleri ile yeniden bir araya gelinerek durum değerlendirilmesi yapılacağını sözlerine ekledi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'da 'Mermer Artığı Tozu' Değerlendirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement